Sociální sítě
Nahoru

Kaligrafické pero Montblanc Precious Resin 149 se zakřiveným hrotem

Montblanc vyzdvihuje svůj jedinečný řemeslný um novou edicí ikonického psacího pera Meisterstück opatřeného zakřiveným hrotem

Pero Montblanc Meisterstück reprezentuje ikonu kultury ručního psaní rozpoznatelnou podle tvaru, proporcí, ušlechtilé černé pryskyřice a zlatých doplňků. Je to však hrot, jež je označovaný za duši každého psacího nástroje Montblanc, a díky němuž pero skutečně vyniká. V rámci svého poslání neustále zdokonalovat zážitek z psaní zařadil Montblanc do svého repertoáru nový typ hrotu.

Zakřivený hrot, broušený pod úhlem 45 stupňů, se obzvlášť hodí pro složitou čínskou, japonskou a korejskou kaligrafii, stejně jako na skicování a kreslení návrhů. Umění kaligrafie, coby forma sebevyjádření a kreativity, vyžaduje všestranný hrot umožňující vytvářet různé šířky, tvary a styly čar, které podtrhují krásu rukopisu.

V závislosti na úhlu zakřiveného hrotu vůči papíru může kaligraf dosáhnout širokých vodorovných čar, tenkých svislých linií a při otočení hrotu vzhůru nohama zase jemných linek vhodných pro detailní kresbu.

Každý hrot z 18 karátového zlata je vyráběn ručně uměleckými mistry v celkem pětatřiceti krocích a představuje výsledek vysoké expertízy, speciálního zpracování a intuice.

Ty jsou potřebné ke každému kroku, jehož dokonalé zvládnutí trvá roky. Hrot je následně odborně nasazený na klasické plnicí pero Montblanc Meisterstück Precious Resin s charakteristickými designovými kódy, včetně těla a víčka z černé pryskyřice, elegantních zlatých doplňků a emblému Montblanc jako symbolu neúnavného úsilí, kvality a dokonalosti. Zakřivený hrot nese speciální dekorativní rytinu inspirovanou kaligrafickými pohyby.

Prostřednictvím nejnovějšího hrotu dává Montblanc majiteli pera nový způsob, jak odhalit krásu svého rukopisu, zachytit smyslový požitek z klouzání hrotu po papíře a sledovat ožívající inspiraci.

Více z rubriky Sběratelské klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.