Turistka měla otevřený batoh a přišla o peníze. Poznáváte zloděje?

Zdroj: Policie ČR

PRAHA – Zloději se podařilo okrást paní, která stála v hloučku turistů v pražské Celetné ulici. Měla otevřený batoh, který si nehlídala a povídala si s ostatními. Neznámý muž jí z něj sebral peníze a platební karty. Poznáváte ho? Volejte 158.

Krádež se stala ve středu 18. ledna krátce po poledni v Celetné ulici v Praze 1. „Neznámý muž se tam delší dobu nenápadně ,motal‘ kolem skupinky žen, neboť jedna z nich měla na zádech otevřený batoh a nevěnovala mu pozornost. Situace využil a po několika neúspěšných pokusech se mu z batohu podařilo vytáhnout finanční hotovost spolu s platebními kartami,“ sdělil ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Jan Rybanský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Bezpečnostní kamery zachytily při krádeži nejen muže, ale i ženu, která mu asistovala a kryla mu záda. Její totožnost už kriminalisté znají, ale mužova je pro ně stále záhadou. Pokud ho poznáváte, volejte na linku 158. „Případ je prověřován pro podezření z trestného činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ doplnil Rybanský.