Záblesk zodpovědnosti: Opilý řidič na sebe zavolal policii po nárazu do sloupu

ilustrační foto

BRNO – V sobotu nad ránem kontaktoval policii přes tísňovou linku šestatřicetiletý muž s oznámením, že ve Slatině havaroval s osobním vozidlem do sloupu elektrického vedení.

Opilý šestatřicetiletý řidič ve Slatině havaroval s osobním vozidlem do sloupu elektrického vedení. Zraněný nebyl a sloup prý viditelně nepoškodil, ovšem uvedl, že dopravní nehodu způsobil proto, že je pod vlivem alkoholu a žádá na místo policejní hlídku. Policistům nadýchal při dechové zkoušce lehce přes dvě promile alkoholu. Sloup, který slouží k napájení semaforu, byl poškozený. Došlo k problémům i s trolejovým vedením a celá situace si vyžádala zajištění náhradní dopravy. „Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a vozidlo skončilo ve skladu zajištěných věcí. Nyní se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla mluvčí policie Andrea Cejnková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.