TOPlist

Mobilní Apex Legends končí kvůli nekvalitnímu obsahu. Vrácení peněz se hráči nedočkají

apex legends mobile
  • Mobilní verze oblíbené střílečky přestane fungovat 1. května
  • Společně s Apex Legends končí i vývoj mobilního Battlefieldu

Vývojářské studio Respawn Entertainment ukončí 1. května provoz mobilní verze populární battle-royale střílečky Apex Legends, a to několik týdnů před jejím prvním výročím od uvedení. Společně se hrou pochopitelně zmizí také všechny zakoupené herní předměty, přičemž o vrácení peněz hráči žádat nemohou.

Společnost Electronic Arts v oficiálním blogovém příspěvku uvedla, že jde o výsledek vzájemné dohody studia Respawn a partnerského vývojářského celku Lightspeed & Quantum, který patří čínské internetové společnosti Tencent a na starosti má mimo jiné i na mobilní verzi střílečky PUBG. „Po silném startu se hře nedařilo držet požadovanou úroveň kvality a četnost vydávání nového obsahu,“ zdůvodňují tvůrci své poměrně překvapivé rozhodnutí.

Mobilní port byl přitom oblíbený pro implementaci různých drobných vylepšení, po nichž dlouhodobě volali i hráči počítačové a konzolové verze. Mobilní Apex se vyznačoval také novými herními režimy, rozšířením schopností stávajících hrdinů i dvojicí exkluzivních postav Fade a Rhapsody.



sony playstation vr2



Nepřehlédněte

Virtuální realita pro PlayStation netáhne. Sony údajně snižuje výrobu soupravy PS VR 2

Apex Legends Mobile sice končí, ovšem snahy dostat oblíbenou hru na obrazovky mobilních telefonů nikoliv. Alespoň to vyplývá z vyjádření šéfa Electronic Arts Andrewa Wilsona, podle nějž se vydatel rozhodl ukončit pouze „stávající verzi“, avšak v budoucnu by chtěl značku na mobilní trh v nespecifikované formě vrátit.

Souběžně se smutnými novinkami ohledně Apexu dorazila nepříznivá zpráva i do tábora fanoušků virtuálního válčení. EA totiž ruší také mobilní Battlefield, k jehož oznámení došlo v dubnu 2021. Vydavatel to zdůvodnil změnami ve videoherním průmyslu a nově nastavenou strategií pro populární sérii, na jejíž budoucnosti se podílejí tvůrčí týmy ze všech koutů světa, ovšem nyní s výjimkou studia Industrial Toys – právě to totiž pracovalo na zrušené mobilní verzi.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku