Filmové DC vstupuje do nové éry. James Gunn a Peter Safran nám nedávno konečně ukázali, co všechno na nás z tohoto světa čeká v nadcházejících letech. Jedním z oznámených projektů je také hororový snímek, který se zaměří na origin bytosti Swamp Thing, rostlinného humanoida, který hlídá opuštěná místa, bažiny a mokřady. A i přestože na film budeme muset čekat ještě hezkých několik let, The Hollywood Reporter nedávno informoval o tom, že projekt už možná našel svého režiséra.

A rozhodně se nejedná o žádného nezkušeného amatéra, s Gunnem a Safranem totiž o pozici momentálně jedná na Oscara nominovaný James Mangold, který nám letos nadělí pátý díl Indiany Jonese, jenž ponese název disk osudu. Zatím však není potvrzené, že Mangold na režisérské křeslo opravdu usedne, ale kdyby se tak skutečně stalo, vůbec bychom se nezlobili. 

Snímek by měl každopádně prozkoumat hrůzostrašný původ titulní postavy, která byla kdysi známá pod jménem Alex Olsen. Ten se poprvé objevil v devadesátém druhém čísle komiksu House of Secrets z roku 1971. Tento geniální a bažiny studující vědec se vážně popálil chemikáliemi poté, co na něj ušil boudu jeho asistent a přítel Damian Ridge. Když to vypadalo, že Olsen svým zraněním podlehl, Ridge jeho tělo ukryl v bažinných vodách. Kombinace tamních vod a chemikálií však měla za následek to, že Olsen se opět vrátil zpět do světa živých, tentokrát jako hrůzu nahánějící Swap Thing.

Takový byl alespoň příběh v House of Secrets, následně Swap Thing dostal vlastní komiksovou sérii, ve které začala vystupovat pravděpodobně známější postava Aleca Hollanda. 

Necháme se každopádně překvapit, jak si s jeho originem pohraje nacházející film. James Mangold je mimo jiné zodpovědný za vynikající filmy jako 3:10 Vlak do Yumy, Logan: Wolverine a Le Mans '66, celý projekt by tak byl rozhodně v dobrých rukou.

Swamp Thing se už několika adaptací dočkal, kromě filmů jako Návrat muže z bažin a Msta přichází z močálu, který natočil autor Vřískotu Wes Craven, jsme se ještě dočkali seriálu z roku 2019, jenž však byl krátce po vydání první řady zrušen. Každopádně ale budeme tvůrcům držet palce, aby jim projekt vyšel.

Pokud vás zajímají další projekty z chystaného DCU, určitě se podívejte na naše video níže.