Vowlesův odchod do Williamsu mě překvapil, přiznal Wolff

Vowlesův odchod do Williamsu mě překvapil, přiznal Wolff

Týmový principál Mercedesu Toto Wolff přiznal, že pro něj bylo překvapení, když se hlavní stratég týmu James Vowles rozhodl odejít do Williamsu.

James Vowles pracoval v Brackley, kde se nachází centrála týmu Mercedes, více než dvacet let, takže zažil ještě doby, kdy v tomto britském městě sídlily stáje BAR, Honda a Brawn GP. Uzávaný stratég v Brackley zažil spoustu úspěchů, včetně devíti titulů v Poháru konstruktérů, ale i několik pádů.

Od letošní sezony však Vowles, který se během více než desetiletého angažmá u Mercedesu vypracoval až na pozici hlavního stratéga, bude mít jiné místo zaměstnání, když bude nově dojíždět do sídla Williamsu v Grove, které je vzdáleno asi 50 kilometrů jižně od Brackey.

I když je Vowles svými dosavadními spolupracovníky považován za velmi schopného a talentovaného člověka, jeho přesun do pozice týmového principála Williamsu mnohé překvapil.

Mezi těmi, kdo tento krok nečekali, byl i šéf Mercedesu Toto Wolff.

„Bylo to pro mě docela překvapení,“ citoval Wolffa web Speedweek.

Wolff nicméně nechtěl Vowlesovi bránit v kariérním postupu a bez překážek jej uvolnil ze smlouvy.

„James je velmi inteligentní a racionální člověk, proto jsme ho uvolnili. Pro celou formuli 1 je dobré, když takový člověk bude v budoucnu rozhodovat ve Williamsu,“ uvedl rakouský funkcionář.

Doporučujeme

Články odjinud