Příznivci tvorby studia Respawn Entertainment si nejspíš vzpomenou, že minulý rok v létě tvůrčí celek sháněl zaměstnance pro vývoj nové singleplayerové střílečky zasazené do světa Apex Legends, v němž se odehrává také série Titanfall. V průběhu roku 2021 se zase hovořilo o tom, že Respawn chystá jakési singleplayerové dobrodružství. A jak se nyní zdá, jde o jeden a ten samý projekt. Problém ale je, že byl údajně ze strany EA jakožto vydavatele a vlastníka Respawnu zrušen.

Alespoň to stojí v článku serveru Bloomberg. Podle něj hned tři zdroje uvedly, že došlo ke zrušení projektu s pracovním označením Titanfall Legends, který, jak už napovídá jeho název, měl být singleplayerovým titulem zasazeným do sdíleného světa Titanfallu a Apex Legends. Vývoj měl přitom vést Mohammad Alavi, který ale z Respawnu odešel na začátku roku 2022.

Byl to právě Alavi, kdo v létě roku 2021 sháněl nové členy svého týmu kvůli vývoji výše zmíněného singleplayerového dobrodružství. A jak upozorňuje třeba server PC Gamer, označení „zcela nové singleplayerové dobrodružství od Respawn Entertainment“ dokonce sám použil na serveru LinkedIn, kde stojí, že Mohammad Alavi zastával před odchodem z Respawnu pozici kreativního ředitele. V minulosti pak byl senior designérem při vývoji Titanfallu či vedoucím narativního designu a ředitelem designu Apex Legends.

Podle Bloombergu bude zrušením singleplayerové střílečky ze světa Titanfallu a Apex Legends ovlivněno přibližně 50 zaměstnanců Respawnu. Údajně má ze strany EA dojít ke snahám začlenit co nejvíc z nich do vývoje ostatních projektů, avšak vývojáři, u kterých přesun nebude možný, mají být propuštěni s odpovídajícími náhradami.

Pro tuto chvíli jde ale stále o oficiálně nepotvrzené informace, přičemž je třeba podotknout, že autorem článku Bloombergu je Jason Schreier, který už dávno neplatí za zcela spolehlivou autoritu. V minulosti se kupříkladu proti nepřesnostem v jeho zprávách souvisejících s vývojem Cyberpunku 2077 veřejně ohradilo vedení polské společnosti CD Projekt RED a sám Schreier čelil nemalému množství kritiky, když v roce 2021 na sociálních sítích poukázal na složení nově založeného studia Racoon Logic jen kvůli nedostatečné diverzitě. Na druhou stranu ani EA nebývá žádný svatoušek, takže v tomto případě není těžké zprávám o zrušení hry od Respawnu věřit. Přesto nebude od věci brát je prozatím s určitou rezervou.

S jistotou každopádně v EA padlo rozhodnutí ukončit podporu a další provoz Apex Legends Mobile a zrušit vývoj nedokončeného projektu Battlefield Mobile. Vydání Star Wars Jedi: Survivor, na němž také pracuje Respawn Entertainment, pak bylo posunuto na 28. dubna/apríla 2023. K odkladu nedošlo snad jen v případě románu Star Wars Jedi: Battle Scars, který má v zahraničí stále vyjít 7. března/marca. A pokud už nyní potřebujete dávku Star Wars literatury, můžete se začíst do nově zveřejněného úryvku.