TOPlist

Předplatné Twitter Blue míří do Česka! Nabídne řadu užitečných funkcí

Twitter Feature
  • Předplatné Twitteru by se brzy mohlo podívat také do Česka
  • První informace v naší mateřštině jsou již na síti k dispozici
  • Kdy se tak stane, je prozatím záhada

Sociální síť Twitter před pár lety přišla s novým způsobem monetizace skrze předplatné Twitter Blue. V rámci něj uživatelé získají celou řadu výhod, od brzkého přístupu k novým funkcím přes omezení reklam až po možnost zpětně upravovat příspěvky. S příchodem Elona Muska do čela firmy se nicméně celý program předplatného začal otřásat v základech, což by ale ve finále mohlo mít pro Čechy jednu příjemnou konsekvenci.

twitter blue 2
Na Twitteru se začaly objevovat informace ohledně předplatného Blue

Zásadní nevýhodu pro českého uživatele představuje, že v našich zeměpisných šířkách zkrátka Twitter Blue není k dispozici. Předplatit si Blue lze pouze ve Spojených státech, Velké Británii, Kanadě, Austrálii, Japonsku a na Novém Zélandu. Podle všeho by ale toto omezení mohlo brzy padnout, alespoň dle indicií poskytnutých samotnou sociální sítí. O co přesně jde?

twitter blue 1
Mezi stěžejní funkce patří například omezení reklam či možnost upravit tweet

Po přihlášení do webové verze se totiž začala zobrazovat nová záložka Twitter Blue, po jejímž rozkliknutí se objeví dialogové okno v naší mateřštině, které upozorňuje na všechny výhody předplatného. Samotnou lokalizaci je ještě potřeba doladit, nicméně by se mohlo jednat o signál, že předplatné Blue bude brzy k dispozici také v Česku. Aktuálně tu nejde nijak aktivovat a není ani jisté, kdy přesně bychom se mohli dočkat změny tohoto stavu.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku