Havárie teplovodu komplikují život na Patnáctce i ve Kbelích!

Kvůli havárii teplovodu musí řidiči ve Kbelích jezdit i rozestavěnou Jilemnickou ulicí. / Zdroj: MČ Praha 19

PRAHA – Obyvatelé hned dvou pražských městských částí se musejí připravit na problémy spojené s přerušením dodávky tepla. Zatímco ve Kbelích havárie teplovodu uzavřela řidičům průjezd do Čakovic, na Patnáctce je kvůli poruše topného systému od přívodu tepla zcela odpojen zdejší Úřad městské části. S čím je potřeba počítat, pokud se vás některá z těchto poruch týká?

Devatenáctá městská část na havárii upozornila ve čtvrtek 2. února ráno prostřednictvím svého Facebooku i webových stránek. Podle jejich zprávy je pro řidiče uzavřena ulice Semilská. Tou lidé obvykle jezdí do sousedních Čakovic. „Objízdná trasa vede přes Vinoř,“ doplňuje Šárka Egrtová z Úřadu městské části Praha 19. Plánek této objízdné trasy si řidiči mohou stáhnout na webu Prahy 19. Motoristé ovšem podle Egrtové mají vzít na vědomí, že v okolí uzavřené Semilské ulice jsou obytné zóny, které je nutné respektovat. Havárie ovlivnila i provoz místních spojů MHD – autobusy jezdí provizorně přes rozestavěnou Jilemnickou ulici, zastavují na zastávkách Jilemnická i Pod Nouzovem. Pražská teplárenská, a.s. chce poruchu teplovodu opravit během příštích 14 dnů.

A jak se s podobnou havárií potýkají na Patnáctce? Už včera, tedy 1. února, pracovníci Pražské teplárenské i dalších specializovaných firem usilovně pátrali po příčině poruchy teplovodu, aby ji mohli odstranit. Tu se jim ale bohužel stále nepodařilo nalézt. „Havárie způsobila masivní únik vody a ztrátu tlaku v topném systému Úřadu městské části, což pak vedlo i k poklesu tlaku v celé distribuční soustavě,“ vysvětluje místostarosta Michal Frauenterka. Výpadek dodávky tepla postihl podle něj i další domy v Boloňské ulici. Momentálně je tak celá budova úřadu bez vytápění a tudíž bylo potřeba ji pro veřejnost zavřít. „Nezbývá nám než požádat občany, aby si své záležitosti, jako je zařizování osobních dokladů nebo využívání služeb CzechPointu, vyřizovali pokud možno na jiných úřadech. Věřím, že se havárii brzy podaří vyřešit a budeme jim opět k dispozici,“ omlouvá se místostarosta Patnáctky.