Na Oscara nominovaný Paul Weitz nám již příští měsíc nadělí komedii jménem Moving On, ve které se hlavních rolí ujmou stále skvěle vypadající osmdesátnice Jane Fonda a Lily Tomlin. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude točit kolem Claire (Fonda), která se v 70. letech nesmírně kamarádila ještě se dvěma dalšími ženami, s Joyce a Eveyln (Tomlin). Poté se ale stalo něco, co je přinutilo vydat se na své vlastní cesty a zpřetrhat téměř veškerá pouta. O několik desetiletí později vyjde najevo, že Joyce zemřela, což Claire přinutí zúčastnit se jejího pohřbu. Na něm se samozřejmě objeví také Joycin manžel Howard (Malcolm McDowell), na kterého má Claire spadeno. Ovšem ne v tom dobrém slova smyslu, Calire mu totiž slíbí, že ho o víkendu zabije. 

Není přesně známo, proč vlastně Claire touží po Howardově smrti, ale zdá se, že v tom určitou úlohu hraje její tehdejší manželství. Claire patrně chtěla Howarda zabít už dlouhou dobu, ale kvůli Joyce se k tomu nikdy neuchýlila. Ovšem nyní, když už Joyce opustila svět živých, může Claire svůj plán konečně uskutečnit. Požádá proto o pomoc svou kamarádku Evelyn, aby jí s jejím pokusem o vraždu pomohla.

Jak to ale provede? Pistolí? Jedem? Nebo snad hezky zblízka nožem? Ať už to dopadne jakkoliv, Claire se následně opět setká se svou starou láskou (Richard Roundtree), která jí opět řádně zamotá hlavu. Má ale něco společného s tím, co se stalo před více než 40 lety? 

Paul Weitz se proslavil především díky snímkům, které natočil spolu se svým bratrem Chrisem. Mezi ně tak patří známé tituly jako Prci, prci, prcičky a Jak na věc.

Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví také herci jako Catherine Dent, Carol Herman, Eddie Martinez, Nancy De Mayo a Sawyer Holt.

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 3. 2023.