Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toto Lamborghini Countach LPI 800-4 prošlo nevšední úpravou. Líbí se vám?

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Při omezeném počtu 112 vyrobených kusů novodobého Countachu budou tyto formy úprav spíše raritou.

Lamborghini Countach LPI 800-4 je povedenou retro limitkou o 112 kusech, která byla ještě před zahájením výroby beznadějně vyprodána. Co je na tom, že stála dva miliony eur bez daně (47,5 milionu korun). Při takto omezeném počtu kusů se musí počítat s tím, že valná většina z nich se nemusí objevit ani na silnicích, natož v jakýchkoliv aftermarket úpravách.

První a zatím možná také jediný takový Countach na světě se ukázal v dalekém Japonsku. Lokace tohoto vozu pravděpodobně není překvapivou, protože si řidiči této asijské země v různorodých tuningových úpravách libují. 

Tento Countach dostal nový exteriérový nátěr s názvem Blu Hal, který se podobá barvě ChromaFlair – ta se objevila na vozech TVR Tuscan. V obou případech se jedná o kombinaci různých perleťových barev, zde dominuje fialová a bronzová.

Pokud si myslíte, že jsou následující úpravy pro takový automobil nevkusné, nemusíte se bát. Všechny jsou vyměnitelné a vůz tak lze vrátit do původního stavu. Dvoudílné disky kol se jmenují X ANRKY S2-X0 a jsou vyvedeny v lesklé zlaté barvě. Pod zlatými disky se skrývají červené brzdové třmeny, které tak ladí s interiérem. Další a zároveň poslední změnou je snížení podvozku, které bývá v Japonsku velmi oblíbeným prvkem.

Video se připravuje ...

Je taková forma úpravy pro Lamborghini Countach LPI 800-4 přípustná, nebo je to svatokrádež? Ať už máte názor jakýkoli, automobilka na rozdíl od konkurenčního Ferrari podobné výstřelky nijak trestat nebude. A navíc - pokud dáte za takový supersport dva miliony eur bez daně, určitě si nenecháte mluvit do toho, jak s ním máte nakládat. 

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

3. 2. 2023 13:14
Teda...
Slusny gyc :-/