TIP NA VÍKEND: V sobotu se na Doubravce koná zabijačková akce
Na Doubravce chystají zabíjačkovou akci
Co se chystá

Doubravka - Milovníci českých tradic a zabíjačkových produktů si přijdou na své první únorovou sobotu na Doubravce, kde s úderem desáté hodiny začne akce „Zabijačka Mistra Málka na Doubravce.“

Příchozí čeká ukázka poctivé řemeslné práce spojená s prodejem zabíjačkových výrobků. „Výrobu zabíjačkových produktů bude realizovat vyhlášený Mistr Málek z Ústí nad Labem. K mání budou jitrnice, jelítka, guláš, polévka, tlačenka, klobásy na grilu, ale i čerstvé vepřové maso. Otevřeny budou oba kiosky, kde lze zakoupit vybrané nápoje. Jako zázemí bude v případě méně příznivého posezení otevřena bývalá dílna s připravenými stoly a židlemi,“ sděluje bližší informace Martin Richter, předseda pořádající organizace AVZO TSČ ČR Teplice hrad Doubravka p.s., které oblíbený výletní cíl patří. Zároveň bude v rámci placené prohlídky umožněn vstup do hradu, včetně vyhlídky na jeho střeše, ze které je fascinující výhled na lázeňské město a jeho okolí.

Zabíjačková akce však zdaleka není poslední akce, která se na dominantě regionu bude konat. O měsíc později, v sobotu 4. března od 14 hodin bude možné navštívit hrad znovu a to u příležitosti otevření zcela nové expozice historických zbraní, jako jsou střelné píšťaly či děla a bude možné vidět také ukázky jejich použití. První květen pak bude na Doubravce patřit sportu a dětem, kdy se uskuteční tradiční akce Běh na Doubravku spojená s dětským dnem v režii skautů z teplického střediska Doubravka.

V posledních letech vzkvétá nejen kulturní program na hradě, ale i samotná památka. „Všichni návštěvníci si mohou nejen na sobotní akci prohlédnout změny, kterými hrad za posledních pět let prošel. Je to nové pískovcové schodiště, zábradlí nad příkopem, nová okna a dveře, ale především nová fasáda s obnovenými erby,“ dodává Martin Richter.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru