Filmová adaptace slavné hororové videohry od Scotta Cawthona, která trestala své hráče ošklivými lekačkami, si v minulých letech procházela tak trochu tvůrčím peklem, přičemž jednu dobu nebylo vůbec jasné, zda nakonec vznikne. Ale zdá se, že věci se už úspěšně posouvají kupředu, protože film konečně vstoupil do své hlavní části produkce.

Se zprávou o startu natáčení se na svém twitterovém účtu pochlubil producent Jason Blum, na jeho příspěvek se můžete podívat níže. Snímek, jenž nese pracovní název Bad Cupcake, by tak měl být adaptací prvního herního dílu Five Nights at Freddy's, ovšem už bychom se v něm měli dočkat i určitých dějových linek a událostí, které představily navazující hry.

V hlavních rolích se každopádně dočkáme Joshe Hutchersona, který ztvární primárního hrdinu Mikea Schmidta, a Matthewa Lillarda, jenž si zas zahraje padoucha Williama Aftona. 

Zcela původně se o filmové adaptaci mluvilo už v roce 2015, tehdy to vypadalo, že by ji mohl natočit Gil Kenan, který se podílel na tvorbě scénáře ke snímku Krotitelé duchů: Odkaz z roku 2021. O několik let později se zas mluvilo o tom, že se filmu ujme Chris Columbus, režisér prvních dvou Harry Potter filmů. Nakonec se ale otěží režie chopila filmařka Emma Tammi, která v roce 2018 debutovala se svým hororem The Wind. Taktéž si zrežírovala dvě epizody ze seriálu Do temnoty, který do hororového žánru spadá také.

Jedním z důvodu, proč filmu tak dlouho trvalo odlepit se od země, byla také přísnost samotného Scotta Cawthona, který na tvorbu filmu dohlíží také. Cawthon si totiž dával velice pečlivě záležet na tom, aby vybral ten správný scénář, odmítal tak posunout se s chystaným filmem dál, dokud nevybere ten, jenž zcela splňuje jeho požadavky a představy. Nakonec se patrně spokojil s verzí, kterou mu představila nejenom zmíněná Emma Tammi, ale i Seth Cuddeback.

Filmový Mike Schimdt je popisován jako mladý muž, který se potýká s pocitem viny za tragédii ve své minulosti, přičemž nyní se sám snaží postarat o svou mladší sestru Abby. Tu by si měla zahrát herečka Piper Rubio. Aby mohl Mike zaplatit své nejrůznější účty, rozhodne se nastoupit na noční směnu jako hlídač v Pizzerii Freddyho Fazbeara. A tam už si na něj samozřejmě začnou brousit zuby vraždící elektronická zvířátka.

Na jejich designu mimo jiné dělala i společnost Jim Henson's Creature Shop, která například pracovala na osmdesátkových fantasy klasikách jako Temný krystal a Labyrint.

Zatím však nevíme, kdy přesně bychom se snímku mohli dočkat.