Získat zkušenosti ze sprintu MotoGP, jeden z cílů Pedrosy v Jerezu

Zkušební jezdec rakouského výrobce KTM, Dani Pedrosa, nastoupí v rámci Velké ceny Španělska na divokou kartu. Legendu MotoGP uvidíme po osmnácti měsících zpět v akci, když společně s ostatními jezdci královské kubatury absolvuje nový formát závodního víkendu MotoGP. Zejména se jedná o sobotní sprint MotoGP, velmi očekávanou novinku sezony 2023.

Trojnásobný mistr světa Dani Pedrosa svoji závodní kariéru ukončil v roce 2018. V barvách KTM nastoupí na divokou kartu již podruhé, protože poprvé s KTM závodil v rámci Velké ceny Štýrska v roce 2021. V Jerezu bude Pedrosa závodit rovněž poprvé, ale od chvíle, kdy po něm pojmenovali šestou zatáčku na ”Pedrosa Curve”.

Španěl Dani Pedrosa na sociálních sítích napsal: „Jak možná víte, ještě letos nastoupím na divokou kartu ve Velké ceně Španělska v Jerezu. Z této příležitosti s týmem KTM Factory Racing mám opravdu velkou radost. Tuto divokou kartu pojedeme hlavně proto, abychom získali víc zkušeností ze sprintu MotoGP a nového formátu MotoGP. Doufám, že z tohoto víkendu získáme pokud možno co nejvíce zkušeností.”

„Jsem také velmi rád, že se tohoto víkendu zúčastním, protože Jerez má speciální atmosféru. Vždy tam panuje skvělá atmosféra. Těším se na setkání se všemi fanoušky. Navíc budu sdílet trať s těmi nejlepšími z nejlepších. Doufám, že pokud se na okruh nedostanete, budete vše sledovat z televize a užijete si víkend stejně jako já,”
dodal Pedrosa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist