TOPlist

S periskopickým fotoaparátem u budoucích iPhonů to údajně nakonec bude trochu jinak

Zadní strana iPhonu 14 Pro
  • Apple už brzy funkčně odliší dva nejvybavenější iPhony
  • Periskopický fotoaparát najdeme pouze u toho většího

Letošní iPhony budou jiné než ty loňské. Apple údajně poprvé nasadí periskopický fotoaparát schopný větší míry bezztrátového přiblížení, ovšem tento prvek má být exkluzivní pouze pro ten nejdražší model. Proto se spekuluje, že neponese očekávané jméno iPhone 15 Pro Max, ale iPhone 15 Ultra.

Podle nedávných spekulací korejského serveru The Elec by mělo Cupertino letos nasadit periskopický fotoaparát pouze u jednoho iPhonu, zatímco v příštím roce u dvou. Tyto zvěsti ovšem rozporuje obvykle přesnější informátor Ming-Chi Kuo, podle nějž by měla být příští rok stejná situace jako letos – periskopický fotoaparát dostane pouze nejvyšší model.

Toto rozhodnutí je zřejmě dané tím, že periskopický modul vyžaduje v telefonu více místa, což by u menšího iPhonu Pro mohlo vést k omezování jiných vnitřních komponent, například akumulátoru. To ovšem také znamená, že pokud v budoucnu budete chtít vlastnit ten nejvybavenější iPhone, budete minimálně u příštích dvou generací nuceni sáhnout po modelu s největší úhlopříčkou displeje.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku