KLM ukončí provoz linky do Katovic

02.02.2023 - Evropa



Letecká společnost KLM Royal Dutch Airlines po necelých šesti měsících ukončí provoz své pravidelné linky z Amsterdamu do Katovic. Jak dnes informoval polský letecký server Pasazer.com společnost své lety do Katovic od 25. března 2023 zrušila. Podle vyjádření mediálního zástupce KLM pro server linka bude ukončena z provozních důvodů.

Nizozemské KLM přitom začaly létat do Katovic vloni se začátkem zimního letového řádu. Linka z Amsterdamu byla provozována denně letounem Embraer 195-E2 pro 132 cestujících.

Embraer 195-E2 společnosti KLM na amsterdamském mezinárodním letišti (foto: Simply Aviation/Wikimedia Commons - CC BY 2.0)

Zahájení letů KLM bylo pro letiště v Katovicích důležitým okamžikem, poněvadž po LOTu a Lufthanse získalo třetí síťovou aerolinii, která zajišťovala spojení Katovic s důležitým evropským hubem. Artur Tomasik, prezident společnosti GTL Górnośląskie Towarzystwo Lotnicze, která letiště v Katovicích provozuje, vloni uvedl že linka KLM je výsledkem dlouhých jednání, která probíhala v době pandemie.

Loňské zahájení linky KLM do Katovic bylo zajímavé také tím, že nizozemský dopravce létá každý den na nedaleké mezinárodní letiště v Krakově. To je přitom vzdáleno zhruba hodinu jízdy autem z centra Katovic.

Témata