Základní škola Františky Plamínkové v Holešovicích dostala novou střechu

Opravené střechy se dočkala i jídelna u ZŠ Františky Plamínkové. / Zdroj: MČ Praha 7

PRAHA – Oprava střech na budovách základních škol je pro sedmou pražskou městskou část aktuálně tématem číslo jedna. Na konci ledna tu dokončili náročnou rekonstrukci střechy Základní školy Františky Plamínkové, která začala loni v červenci. Upravena byla i střecha nad zdejší školní jídelnou. Kam se na Sedmičce pokrývači a klempíři přesunou dále?

Praha 7 je vyhlášená krásnými budovami svých škol, jejich věk ale často přesahuje i více než 100 let. Je proto potřeba jim věnovat důkladnou péči. Některé náročnější práce, jako je právě oprava střechy nebo rekonstrukce gastroprovozu, se ale bohužel nedají stihnout během období prázdnin a zasahují do běžného provozu škol. „Spoléháme na pochopení zaměstnanců škol, dětí i jejich rodičů – věříme, že naším společným cílem je to, aby školy mohly sloužit dalším generacím dětí,“ říká starosta Prahy 7 Jan Čižinský. Kromě opravené střechy má škola Františky Plamínkové nyní i opravenou a nově natřenou dvorní fasádu, vyměněný hromosvod nebo vyčištěné obelisky, římsy a štíty.

Letos v létě by rekonstrukce střechy měla začít i na základní škole na Strossmayerově náměstí, konkrétně nad jídelnou. Příští rok se dočká renovace střechy i Základní škola Letohradská. Kromě střech se opravy v dalších školách zaměří i na výměnu elektrických rozvodů.

Střecha před rekonstrukcí. / Zdroj: MČ Praha 7