Spojte se s námi


Bojové sporty

Kincl dvojitým šampionem? I kdyby prohrál s Vémolou, je legitimním vyzyvatelem Brita ve veltru, uvedl promotér Novotný

Ondřej Novotný prozradil, že Patrik Kincl může být v tomto roce dvojitým šampionem. Ať už dopadne zápas s Vémolou ve střední váze jakkoliv, Patrik je právoplatným vyzyvatelem šampiona welteru Kaika Brita.

Publikováno

dne

Ondřej Novotný prozradil, že Patrik Kincl může být v tomto roce dvojitým šampionem. Ať už dopadne zápas s Vémolou ve střední váze jakkoliv, Patrik je právoplatným vyzyvatelem šampiona welteru Kaika Brita.

Patrik Kincl stál na začátku roku před složitým rozhodnutím, které mohlo rozhodnout o jeho osudu v bojovém roce 2023. Mohl se účastnit velkolepého projektu Oktagonu Tipsport Gamechanger anebo dát prostor odvetě s Karlosem Vémolou.

Šampion střední váhy si ale vybral cestu obhajoby svého titulu právě s Terminátorem, což mnozí fanoušci jen těžko chápali. K jejich odvetě z roku 2019 v tehdejší organizaci XFN totiž mělo dojít už dvakrát, ale vždy ze zápasu nakonec sešlo.

Nejprve totiž Vémola odešel do konkurenčního Oktagonu a na konci minulého roku pak musel zápas odřeknout kvůli zranění. Kincl po oznámení rozhodnutí sdělil veřejnosti, že důvodem pro jeho rozhodnutí bylo zejména uzavření dlouholetého příběhu s Vémolou a náročnost shazování. Gamechanger se totiž bude odehrávat na pěti turnajích během celého roku.

Majitel a promotér Oktagonu Ondřej Novotný ale nyní prozradil, co mohlo být dalším dalším motivem pro jeho rozhodnutí.

„Patrik Kincl, ať už vyhraje nebo prohraje (s Vémolou), tak je naprosto legitimním soupeřem Kaika Brita v době, kdy se koná Gamechanger,“ uvedl Novotný ve svém pořadu MMA Letem světem.

Organizace již dříve uvedla, že Gamechanger se nebude promítat do žebříčku Oktagonu. A to i přesto, že v něm zápasí většina těch nejlepších bojovníků divize welterové váhy organizace.

„Gamechanger nezasahuje do tabulky Oktagonu, co se týká žebříčkových míst,“ potvrdil informaci charismatický promotér.

Již před časem proběhla médii zpráva, že současný šampion welteru Kaik Brito nebude součástí projektu, titulový zápas s Kinclem se tak přímo vybízí. Pro Kincla to je tak jedinečná příležitost stát se dvojitým šampionem organizace.

Zdroj: MMA Letem světem, Oktagon MMA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.