Příjemný odlet z Vídně: parkování za pět set, autobus zdarma a přímý vlak na letiště

Zdroj: regiojet.cz

BRNO – Od prosince jezdí přímá vlaková linka na vídeňské letiště. Aby měli cestující co největší komfort, radní se rozhodli přidat jim několik benefitů.

Od února platí novinky při cestě do Vídně. Pokud přijedete autem k Zetoru v Líšni, za sedm dní odstavení vozidla zde zaplatíte pět set korun, každý další den je za padesát. Nutné je však vyplnit registrační formulář. Bezplatný odvoz autobusy bude zajištěn pouze v těch dnech, kdy bude poptávka, nemělo by tak dojít k velkým výdajům. Za jednu cestu uhradí Brno částku 1 334 korun. Z brněnského vlakového nádraží poté odjíždí přímý vlakový spoj na mezinárodní letiště  Vídeň-Schwechat. Ten zajišťuje společnost RegioJet, vozy vyjíždějí v 3:48.  „Od zavedení zvýhodněného parkovacího tarifu spojeného s bezplatným odvozem na nádraží si slibujeme zvýšení atraktivity této linky a zlepšení komfortu pro cestující zejména z okolí Brna,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl. Projekt je zatím v pilotním režimu, a to do 10. června. Je tedy možné, že se podmínky budou v závislosti na zájmu měnit.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.