TOPlist

Pustíte si Facebook pod kůži? Zuckerberg to prý s chytrými hodinkami nevzdal

meta smartwatch header
  • Na internetu se objevily nové obrázky druhé generace chytrých hodinek od Mety
  • Vylepšily design a zachovaly kamery
  • Jestli si je někdy koupíme, zůstává ve hvězdách

Připravované chytré hodinky od společnosti Meta, pod kterou spadá Facebook, o sobě daly naposledy vědět koncem roku 2021. Vloni proběhla internetem zpráva, že se Zuckerbergovo impérium na výrobu a vývoj hodinek přestalo soustředit, nicméně nyní se známý polský leaker Kuba Wojciechowski pochlubil novými obrázky, na kterých se nachází údajná druhá generace prototypu.

Stejně jako u první generace, i v případě té druhé se uvnitř má nacházet čipset od Qualcommu a především upravená verze systému Android. Proč Meta rovnou nevsadila na Wear OS, zůstává záhadou, nicméně jednou z možných odpovědí je větší svoboda při úpravách softwaru.

Nejzajímavější prvky představuje dvojice fotoaparátů – na přední straně se má ve výřezu nacházet snímač s nižším rozlišením, zatímco na spodní by měla být kamera s vyšším rozlišením. Jestli se někdy chytrých hodinek od Mety dočkáme v obchodech, není jisté, ale vzhledem k nedávným spekulacím, velkému propouštění ve firmě a několika skandálům ohledně ochrany soukromí to není dvakrát pravděpodobné. Kdo by chtěl mít Zuckerberovy oči na zápěstí?

Autor článku Dominik Vlasák
Dominik Vlasák
Redaktor, cestovatel, fanoušek technologií, Star Wars a dobré kávy.

Kapitoly článku