Není to tak dlouho, kdy na prvním streamu s názvem Behind the Sims vyvolali autoři spoustu otázek batolícím se miminkem. Hráči již z předchozích oznámení tvůrců věděli, že má přijít jakési vylepšení dosavadních novorozenců, které jsou stále jen objektem. Nyní už víme, že se nejedná o vylepšení novorozenců, nýbrž o příchod zcela nové životní etapy s názvem „infants“, česky pravděpodobně kojenec (český překlad ještě není zcela znám, pozn. redakce).

Tato nová fáze života byla představena na druhém Behind the Sims a bude předcházet současným batolatům. Dostupná bude všem, kteří si pravidelně The Sims 4 aktualizují, a to 14. 3. Na ukázku chování malých simíků, případně na zajímavosti ohledně jejich tvoření se můžete podívat na tomto videu, kde byla miminka kompletně představena.

Dle slov tvůrců nebylo pro ně vůbec jednoduché vytvořit novou životní fázi, protože v žádném z předchozích dílů tato etapa nebyla dosud představena. Podle vzhledu a chování těchto roztomilých drobečků se dá odhadnout, že jde o miminka ve věku zhruba jednoho roku. Na rozdíl od novorozence budete moci malého simíka kompletně upravit v režimu tvorby simíků, přes vlasy až po ponožky.

DROBNÁ AKTUALIZACE

Hned po pondělním novinkovém oznámení dostala hra aktualizaci, která spočívala především v úpravě chyb a vylepšení hratelnosti na konzolích. Základní hra však také byla obohacena o několik nových položek v tvorbě simíka, a to konkrétně o zdravotní pomůcky v podobě naslouchátka a glukometru (přístroj pro měření hladiny glukózy v krvi, pozn. redakce). Byla pro ně vytvořena i samostatná kategorie.

Pro simíky mužského pohlaví přibyla nová jizva po odstranění prsou. Pro obě pohlaví je pak nově dostupný stahovač hrudníku a tvarovací spodní prádlo. V režimu stavby si pak jako dekoraci na zeď můžete umístit vypínače na světla, zatím je to pouze dekorace. Spousta hráčů však doufá, že dostanou i funkci, kterou nyní máte při kliknutí na světlo samotné.

NOVÝ DODATEK

Jak se ukázalo během dnešní premiéry oznámení, tato miminka mají co dočinění i s příchodem nového DLC s názvem Growing together. Z traileru lze na první pohled vyčíst, že se zde budeme potýkat s každodenním rodinným životem a užívat si každé drobné okamžiky v každé fázi života. Dodatek má naplánované datum vydání 16. 3. a již nyní ho lze předobjednat za klasickou cenu 39,99 euro. K předobjednávce lze získat bonusové objekty, pokud si dodatek koupíte do 27. 4. 2023.

ŽIVOTNÍ ROZHODNUTÍ A SOCIÁLNÍ DYNAMIKA

Klíčová životní rozhodnutí a milníky pomůžou k utváření kým simíci jsou. V průběhu života se každý člověk, a tedy i simík, mění na základě svých přesvědčení, rozhodnutí, hodnot a cílů, a proto se díky tomuto dodatku můžete těšit na růst osobnosti simíka. Mimo jiné pozor na krizi středního věku, nové členy domácnosti a další změny, které mohou ovlivnit to, jak se váš simík vyvíjí.

Sociální dynamika je něco, co bylo doposud možné jen díky určitým modům. Vaši simíci si nyní budou sami vybírat, na základě nastavených preferencí, s kým si sednou a s kým naopak raději půjdou do pěstního souboje. Určitě vám také dají vědět, pokud v baru potkají někoho, kdo má na ně prapodivný až chemický vliv.

Z traileru vyplývá, že simíkovské vztahy budou mít úplně nový rozměr. Lze předpokládat pevnější rodinné, přátelské i romantické vztahy. Nové společenské události jen dopomohou k budování těchto vazeb – návštěva prarodičů, dětské party, přespávačky, oznámení těhotenství a další. Nové sociální interakce mezi jednotlivými generacemi, protože všichni pomáháme babičce a dědovi s telefonem nebo malým sourozencům s jízdou na kole.

UPEVŇOVÁNÍ RODINNÝCH VZTAHŮ A NOVÉ MĚSTO

Celý dodatek se točí hlavně kolem rodinných vztahů, které jsou pro spoustu simíků důležité a jejich udržení a dynamičnost hraje svoji roli v jejich životech. Vyrazte na rodinný výlet, pozvěte prarodiče na návštěvu, postavte si domeček na stromě či si zahrajte nové deskovky.

Nové město je součástí téměř každého velkého dodatku a Growing together není výjimkou. V případě tohoto rozšíření se jedná o malé rozrůstající se město, které bylo dříve rybářskou vesnicí s názvem San Sequoia. Najdete zde místo k bydlení přímo v rušném centru, případně na okraji v sousedství několika rodinných domů. Povídá se, že zde žije i vlivná rodina se jménem Robles.

DOMEČEK NA STROMĚ, KOLO PRO DĚTI A PŘEBALOVACÍ PULT

Díky traileru také víme, že se do hry dostanou objekty, které jsou žádány již poměrně dlouhou dobu. Nelze si nevšimnout, že dodatek Growing together je nápadně podobný dodatku Hrátky osudu z předchozího dílu The Sims. Samozřejmě některé prvky tohoto dodatku jsou obsaženy již v balíčku Rodičovství nebo ve hře samotné, ale třeba domeček na stromě je jedna z věcí, která spoustě hráčům chybí, stejně jako kolo pro děti, které je ve čtvrtém díle série od prvního spuštění dodatku Hurá na vysokou. Bohužel nyní je dostupné pouze pro dospělé simíky.

S příchodem miminek se dalo očekávat, že bude třeba obohatit režim stavby, a tak není překvapením, že můžeme vidět přebalovací pult, který je velmi potřebnou věcí pro péči o malé mrňouse s plenami. V předchozích dílech franšízy byly již součástí základní hry. To ale proto, že batolata v těchto hrách byla o dost mladší než ta aktuální, což ale tvůrce neomlouvá k jejich přidání až po osmi letech od vydání čtvrtého dílu hry.

Nelze také přehlédnout, že dětem nyní budou vypadávat zuby, senioři budou společně chodit na procházky rychlochůzí, dostaneme nové deskovky, které budou simíci vzájemně hrát. Dále je tu i spekulace ohledně videokamery, kterou budou simíci používat k zachytávání důležitých okamžiků, protože na konci videa můžeme vidět, jak kamera padá na zem.

V průběhu traileru je vidět i mnoho dalších objektů a předmětů, které dosud ve hře nejsou, proto pokud jste zvědaví na podobu dodatku, doporučujeme podívat se na trailer v úvodu článku, pokud jste tak již neučinili. Zároveň nám do komentářů napište svůj názor na toto oznámené rozšíření, případně na novinky z aktualizací.