Hlavní obsah

V Bohumíně se chystají opravy silnic. Řidiči se musí připravit na komplikace

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Bohumíně na Karvinsku se chystá kompletní rekonstrukce Lidické ulice, která patří k páteřním tahům pro nákladní dopravu ve městě a umožňuje řidičům napojení na dálnici.

Článek

Kvůli stavebním pracím ale řidiči musí počítat s dopravními komplikacemi. Novinářům to dnes sdělila mluvčí radnice Jana Končítková.

Správa silnic Moravskoslezského kraje už vypsala tendr na rekonstrukci silnice. Provoz v Lidické ulici bude řízen kyvadlově. Silnice je podle mluvčí kvůli neúměrnému přetížení dlouhodobě v nevyhovujícím stavu. Výmoly tam jsou široké až půl metru.

„Už několik let usilujeme o to, aby kraj silnici v celé délce opravil. Máme informaci, že aktuálně probíhá výběrové řízení na její rekonstrukci. Ta by měla začít v polovině letošního roku. Přesto bychom uvítali, kdyby správa silnic do zahájení stavebních prací ještě provizorně zalepila výtluky studenou asfaltovou směsí. Její zástupci nám to na společném jednání přislíbili,“ uvedl místostarosta Lumír Macura (ČSSD).

Při rekonstrukce Lidické ulice budou podle něj potřeba dopravní omezení, která potrvají minimálně několik týdnů. „Provoz v ní bude zachován jednosměrně s tím, že se bude jezdit kyvadlově na světelné znamení,“ doplnil Macura.

Už na jaře je ale v Bohumíně v plánu také oprava skřečoňského mostu, kvůli níž budou řidiči muset využívat objízdné trasy. Most ve Skřečoni bude pro motoristy podle informací Ředitelství silnic a dálnic v obou směrech uzavřen od poloviny dubna do prvního květnového týdne. Důvodem je pravidelná výměna ložisek. „Celková uzávěra potrvá dvacet dní. Objízdná trasa povede od Neradu kolem Borku a přes Opletalovu ulici v Nové Vsi. Současně dojde zhruba na měsíc k uzavření jednoho jízdního pruhu v ulici Jana Palacha pod mostem, budou zde fungovat dočasné semafory,“ uvedl Macura.

Opravy silnic a chodníků letos plánuje také město. V rozpočtu pro ně má vyhrazeny tři miliony korun, částku však chce navýšit, a to už v první únorové rozpočtové úpravě. „Největší letošní investicí bude vytvoření kvalitní dopravní infrastruktury pro novou podobu červené kolonie s osmi bytovými domy. Úprav se dočkají tři úseky v Okružní a Jateční ulici včetně propojek. Jde o plochu o celkové rozloze 3000 metrů čtverečních,“ uvedl Roman Pak z odboru životního prostředí a služeb. Práce na opravách začnou, jakmile to počasí umožní.

Reklama

Doporučované