Plzeň sází na zkušenost. Získala kanonýra s více než pěti sty starty v extralize

Působil v dresu Hradce Králové, brněnské Komety, Zlína nebo kanadského Moose Jaw. Zkušený útočník nyní míří do Plzně.

i Zdroj fotografie: HC Škoda Plzeň
                   

Má na svém kontě 542 extraligových utkání, ve kterých zaznamenal 292 kanadských bodů. Jednatřicetiletý útočník Antonín Honejsek zdaleka nepatří mezi neznámá jména, přesto v letošním ročníku působil až v první lize. Jeho mise s cílem vrátit mateřský Zlín do extraligy však končí předčasně a zkušený střelec podepsal smlouvu do konce ročníku s Plzní. „Chci se ukázat,“ prohlásil odhodlaně na stránkách klubu.

Začalo se to tedy řešit na poslední chvíli a upeklo se to hrozně rychle,“ doplňuje zkušený forvard, který se na návrat mezi elitu těší. „Extraligu chce hrát každý hokejista působící v České republice. Navíc po dvou nepříliš povedených letech, které teď byly, chci i začít někde znovu,“ doplňuje. Podle Honejska má aktuálně osmý tým české nejvyšší soutěže velmi kvalitní mužstvo.

iZdroj fotografie: HC Škoda Plzeň

Poslední roky navíc hraje parádně, takže jsem nepochyboval o tom, že půjdu do kvalitního týmu. Osobně jsem již ve Zlíně necítil takovou vášeň nebo zápal pro hru. Tři roky jsme tam stále prohrávali, nakonec se sestoupilo, a i letos se začalo špatně,“ doplňuje s tím, že chtěl zkusit nový impuls. „Hokej mám rád a angažmá v Plzni beru jako velkou výzvu. Přišel jsem s pokorou, a to že se navíc Plzni daří, je pouze plus,“ dodal.

Opačným směrem míří Lang

Bývalý hráč Komety Brno, Mountfieldu nebo kanadského Moose Jaw Warriors věří, že Plzeň může uspět i v play-off. „Tyhle predikce nemám moc rád, ale Plzeň je velice dobrý tým, takže věřím, že na úspěch máme,“ dodal Honejsek za nějž míří do Zlína hráčská náhrada. Tou je jednadvacetiletý útočník Martin Lang, který v dresu Plzně nasbíral ve 32 utkáních pouze dva kanadské body. Přesto nastupoval spíše na nižší jednotky minut.

iZdroj fotografie: HC Škoda Plzeň

Martin Lang toho letos tolik neodehrál a moc se mu nedařilo. Možná to měl tak trochu v hlavě a tahle změna ho může nastartovat. Tonda je zkušený kluk a produktivní hráč, silný na puku a výborný do přesilovky. Věříme, že nám v závěru sezóny může opravdu pomoct,“ zakončil k hráčské výměně sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web.

Je Antonín Honejsek vhodnou posilou pro Plzeň?

Diskuze Vstoupit do diskuze
59 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články