globalmoto_duben_nolan




Roman Durdis a Lukáš Pešek na tandemu s Vláďou: Koukal jsem na Márqueze a Rossiho a řekl si, že bych chtěl závodit

Hostem pátečního seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je mladý závodník Roman Durdis a společně s ním na červenou sedačku usedl jeho trenér Lukáš Pešek. Roman závodí na tříčtvrteční silniční motorce Ohvale a jde mu to tak dobře, že se mu podařilo vyhrát šampionát Alpe Adria a díky tomu se kvalifikovat do světového finále FIM MiniGP ve Valencii. Poslechněte si, jak se mu ve Španělsku dařilo, ale také o závodění doma i v zahraničí.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 O čem se mluvilo:

  • Jak se Roman dostal k závodění
  • Na jaké motorce závodí
  • O šampionátech, ve kterých startuje a jaká je tam konkurence
  • Jak se dostal mezi 33 nejlepších jezdců, kteří si to rozdali při FIM MiniGP ve Valencii
  • Jak to chodí v Itálii a jakou tam má konkurenci
Náš tip

Prodloužen verze ke stažení v MP3 zde: romandurdis.mp3

 

Roman Durdis začal jezdit na motorce díky náhodě, a tak ho to čaplo, že mu rodiče umožnili trénovat s Lukášem Peškem. V rozhovoru přiblíží, jaké byly začátky za řídítky malé závodní motorky, jak trénuje, na jaké motorce závodí a v jakých šampionátech startuje. Je jasné, že pokud chce uspět na mezinárodní úrovni, nestačí závodit pouze na domácím písečku, ale musí se vydat do světa a jezdit ve smečce nejlepších jezdců. Lukáš Pešek moc dobře ví, že tohle je cesta a jedině tak může Roman jezdecky růst. Proto se rozhodli vyrazit do Itálie a nastoupit do velice kvalitního šampionátu, kde se musí rvát se silnou konkurencí.

Roman také závodí v Alpe Adrii a jak sám říká, podařilo se mu vyhrát téměř všechny závody. Díky tomu se dostal do finále FIM MiniGP ve Valencii, kde se sešlo 33 nejlepších závodníků z celého světa a ti si to mezi sebou rozdali. Závod proběhl během závodního víkendu MotoGP a tím pádem za přítomnosti hvězd jako například Jack Miller, Fabio Quartararo nebo Pol Espargaró. Poslechněte si rozhovor, ve kterém se dozvíte, jak se Romanovi ve Španělsku dařilo a jak co všechno během dvou dní zažil. 

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist