Biskup Barron označil nový potratový zákon z Minnesoty za „najhorší druh barbarstva“ -

Biskup Barron označil nový potratový zákon z Minnesoty za „najhorší druh barbarstva“


3. februára 2023
  Krátke správy

Najznámejší biskup v Amerike, ktorého dokumentárne filmy o katolíckej viere sa vysielali aj na Slovensku, Robert Barron, sa vyjadril, že je „zhrozený“ a „frustrovaný“ z nového extrémneho potratového zákona, ktorý v týchto dňoch podpísal demokratický guvernér Minnesoty.

Zdroj: fb Bishop Robert Barron

Chcem sa s vami podeliť o svoj hnev, svoju frustráciu nad týmto strašným zákonom, ktorý práve podpísal guvernér Minnesoty – je to najextrémnejší potratový zákon v zákonníkoch od obratu v (potratovom súdnom rozhodnutí) Roe verzus Wade,“ uviedol na sociálnych sieťach biskup Barron. Demokratický guvernér Tim Walz podpísal zákon tento utorok.

Zákon s názvom „Ochrana reprodukčných možností“ maximalizuje dobu, počas ktorej žena môže požiadať o potrat a navyše rozširuje ďalšie „práva“ spojené s antikoncepciou a dokonca aj sterilizáciou. No nielen to. Biskup o zákone ďalej uvádza:

V zásade to eliminuje akýkoľvek rodičovský dozor, takže 12-ročné dieťa môže ísť na potrat bez toho, aby o tom svojim rodičom vôbec povedalo.

Avšak tou najhoršou vecou je,“ pokračuje prelát, „že povoľuje potrat počas celého obdobia tehotenstva – až do samého konca. A dokonca, dokonca, ak dieťa nejakým činom prežije zbabraný potrat, zákon zakazuje akýkoľvek pokus zachrániť dieťaťu život.

Zástancovia prolife skupín sa ostro postavili proti návrhu zákona z Minnesoty, pretože si získal národnú pozornosť a prešiel niekoľkohodinovými diskusiami v štátnom Senáte. Susan B. Anthonyová z prolife advokátskej organizácie Pro-Life America označila túto legislatívu za „najextrémnejší návrh zákona v krajine“. Biskup Barron pokračuje:

Neviem, prečo sa o tom v našej krajine stále diskutuje, ale príde mi, že toto je jednoducho najhorší druh barbarstva. A v mene – ja neviem – subjektivity, slobody a výberu a všetkého tohto prijímame tento druh brutality.“

Vo videu, ktoré slávny biskup k téme natočil, sa ďalej zamýšľa:

Ak sa narodí dieťa a teraz má jedno alebo dva dni a pokojne odpočíva vo svojej postieľke a niekto vtrhne do domu a nožom dieťa zabije a rozštvrtí… nuž, celá krajina by povstala v spravodlivom rozhorčení.

Ale to isté sa môže diať úplne beztrestne, keď je dieťa v matkinom lone a má sa narodiť. Opäť si len myslím, že je to za hranicou a že sme v tejto otázke úplne stratili smer.

Biskup Barron priznal, že nebola žiadna možnosť ako zablokovať tento príšerný zákon, ale tiež upozornil, že treba na protest zvýšiť hlas.

Môžeme sa tiež modliť, aby sa ukončil tento barbarský režim v našej krajine,“ zakončil svoj príhovor biskup Barron.

MG

Zdroj: National Catholic Register, ilustračný obrázok, zdroj – fb Bishop Robert Barron


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Európske hodnoty? Aké „hodnoty“ majú vlastne na mysli cirkevní predstavitelia, keď nás pred voľbami vyzývajú ďalej podporovať zhnitý „európsky projekt“?

Pár slov o škapuliari, škapuliarskom bratstve a škapuliarskych milostiach, V. časť – záver

František Mikloško opäť perlil o Cirkvi, pápežoch, gender a kresťanskej politike: Pápež František je skvostom, nacionalisti a tradiční sú problém

„Už se perou, už se perou“ – Medzi feministkami a transgendermi v Paríži to iskrilo…