Novinář Jeff Grubb ze serveru GiantBomb zjistil nejen informace o Marvel's Wolverine, ale také z druhého tábora. The Coalition má být dalším studiem, které postihla nedávná vlna propouštění Microsoftu. Tým se údajně plně soustředí na Gears 6, vývoj má běžet na plné obrátky, poté, co mu byly zrušeny další dva projekty.

„Zrušili menší projekt a také další projekt, takže dohromady byly zrušeny dvě hry,“ uvedl Grubb během posledního Game Mess Morning. Kanadského studia Xboxu se propouštění mělo dotknout jen trochu.

„Nyní se celé studio přesouvá na Gears 6 - říkám nyní, ale pravděpodobně se všichni přesunuli na Gears 6 v průběhu minulého roku, ale nepochybně to bude jejich další hra,“ dodal novinář.

Podle starších pracovních inzerátů bude jedním ze zrušených projektů úplně nová značka. Mělo se za to, že další jejich hrou bude menší a experimentální titul, jenž měl sloužit pro vyzkoušení možností Unreal Enginu 5. Zkušenosti poté měly být využity pro další Gears. Teď si mají ale vývojáři s novou technologií Epic Games více věřit a nejsou nutné experimenty.

Členové The Coalition rovněž podporovali práci na Halo Infinite a pomáhali Epicu s působivým technologickým demem The Matrix Awakens na Unreal Enginu 5.

Poslední díl Gears of War pod názvem Gears 5 vyšel v roce 2019. Microsoft koupil práva na značku od Epicu v roce 2014. Od té doby vydal dva hlavní díly (Gears of War 4 v roce 2016 a Gears 5 v roce 2019) od The Coalition a Gears of War: Ultimate Edition a taktický tahový spin-off Gears Tactics.

Nedávno bylo oznámeno, že Netflix ve spolupráci s The Coalition připravuje několik Gears of War projektů, včetně hraného filmu a animovaného seriálu pro dospělé.