Messi v reprezentaci zatím nekončí, nevyloučil start na příštím MS

foto Ilustrační foto - Finálové utkání Argentina - Francie na fotbalovém MS v katarském Lusailu, 18. prosince 2022. Lionel Messi z Argentiny s oceněním pro nejlepšího hráče šampionátu.

Paříž - Hvězdný fotbalista Lionel Messi nevyloučil, že by mohl na světovém šampionátu v roce 2026 obhajovat s argentinskou reprezentací mistrovský titul. Sedminásobný držitel Zlatého míče nechce předbíhat, vše bude záležet na vývoji jeho kariéry a zdravotním stavu. Messi tak v rozhovoru pro argentinský sportovní list Diario Olé zpochybnil svá poslední prohlášení, že pro něj byl nedávný turnaj v Kataru posledním MS.

Příští šampionát uspořádají Spojené státy, Mexiko a Kanada. Messimu bude v době konání turnaje 39 let. "Vzhledem k mému věku to bude složité. Ale fotbal miluji, a dokud z něj mám radost a cítím se v dobré kondici, chci ho hrát," ujistil Messi.

Argentinský kapitán v Kataru pomohl Jihoameričanům k prvnímu titulu po 36 letech. Před šampionátem i po finálovém triumfu nad Francií prohlásil, že na další MS už nepojede. Nyní ale naznačil, že by mohl nastoupit i na svém šestém MS a ještě vylepšit vlastní rekord v počtu startů na vrcholném turnaji (26 zápasů).

"Do dalšího mistrovství se to zdá být dlouhá doba, ale bude záležet na tom, jak se moje kariéra vyvine. Záleží to na spoustě okolností," uvedl nejlepší hráč a druhý nejlepší střelec turnaje v Kataru.

Hvězda Paris St. Germain si rovněž přeje, aby u týmu zůstal úspěšný kouč Lionel Scaloni, jenž jedná o nové smlouvě. "Pro národní tým je to velmi důležité. Věřím, že bude pokračovat," řekl Messi.

Argentina sehraje během březnové reprezentační pauzy přátelská utkání, na kterých by Messi neměl chybět. Hrát by mohl i na jihoamerickém šampionátu Copa América, na němž budou Argentinci příští rok obhajovat titul.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.03.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je čtvrtek 28. března 2024

Očekáváme v 21:00 7°C

Celá předpověď