Jeruzalem: Nenávistné útoky voči kresťanom sa každým dňom stupňujú -

Jeruzalem: Nenávistné útoky voči kresťanom sa každým dňom stupňujú


3. februára 2023
  Krátke správy

Na sociálnych sieťach sa od včerajšieho večera šíria fotografie, ktoré urobili nešťastní pátri zo Svätej zeme. Jeden z turistov, ktorý navštívil známy Kostol bičovania, sa totiž vyzúril na soche Ježiša Krista. Je to, žiaľ, len jeden z množstva nenávistných prejavov voči kresťanom, ktoré sa v posledných týždňoch dejú v Jeruzaleme.

Zdroj: fb Custodia Terrae Sanctae

Fotografie, ktoré poskytol kanál Custodia Terrae Sanctae, sú opäť smutnou ukážkou toho, že ľudská nenávisť voči Cirkvi a Bohu nemá hranice a nemá ani problém v mene tejto nenávisti ničiť známe umelecké diela. Tak ako sa to stalo v Kostole bičovania, ktorý je prvou zastávkou na slávnej Via Dolorosa v Jeruzaleme. Podľa tradície práve na tejto ulici išiel Ježiš so svojím krížom na Golgotu.

V spomínanom kostole musela včera izraelská polícia riešiť vážny incident. Jeden americký turista prišiel k soche Ježiša, zhodil ju, rozbil a zničil jej tvár. Polícia muža zatkla, takže je jasné, že nešlo o neúmyselný, náhodný čin, ale o prejav nenávisti. Dosvedčujú to aj videá zo sociálnych sietí, na ktorých mal tento človek vyhlasovať, že Jeruzalem je sväté miesto a nesmú v ňom byť modly.

Kustód Svätej zeme, Francesco Patton, OFM a sekretár Svätej zeme, Alberto Joan Pari, OFM, opísali na webovej stránke kustódie, čo sa to vlastne momentálne v Jeruzaleme deje.

Ide už o piaty incident, ktorý sa stal za posledné týždne. Len minulý týždeň na turistov zaútočila skupina Židov, ktorí sa dopustili vandalizmu pri Novej bráne, neďaleko sídla Kustódie Svätej zeme, hádzali stoličky, stoly a poháre a premenili kresťanskú štvrť na bojisko,“ upozorňujú pátri s tým, že na kresťanov sa tu útočilo aj pred dvoma týždňami, kedy vandali zničili kresťanský cintorín v Jeruzaleme.

Na stenách kláštora v arménskej štvrti sa zjavili nápisy „Smrť kresťanom“ a zničili nám aj priestory používané ako kostol v maronitskom centre Ma’alotu,“ pripomínajú otec Patton a otec Pari.

Zdroj: fb Custodia Terrae Sanctae

So znepokojením sledujeme a dôrazne odsudzujeme túto narastajúcu sériu závažných činov nenávisti a násilia voči kresťanskej komunite v Izraeli. Nie je náhoda, že legitimizácia diskriminácie a násilia vo verejnej mienke a v súčasnom izraelskom politickom prostredí sa premieta aj do prejavov nenávisti a násilia voči kresťanskej komunite. Očakávame a požadujeme, aby izraelská vláda a orgány činné v trestnom konaní konali rozhodne s cieľom zaručiť bezpečnosť pre všetky komunity, zaručiť ochranu náboženských menšín a odstrániť náboženský fanatizmus. Konkrétne hovoríme o týchto vážnych incidentoch intolerancie, zločinoch nenávisti a vandalizmu namierených proti kresťanom v Izraeli,“ dodali otec Patton a otec Pari.

Zdroj: fb Custodia Terrae Sanctae
Zdroj: fb Custodia Terrae Sanctae
Zdroj: fb Custodia Terrae Sanctae
Zdroj: fb Custodia Terrae Sanctae
Zdroj: fb Custodia Terrae Sanctae

MM

Zdroj: Custodia Terrae Sanctae, facebook.com, instagram.com, custodia.org


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Oslava a úcta k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu v Cirkvi (Trinásta časť)

Komisia biskupov EÚ (COMECE) pokračuje vo svojej propagandistickej jazde: Vydala novú brožúrku o pozitívach EÚ a jej rozširovaní

Na slovíčko s Michaelom Mattom a Johnom-Henrym Westenom

Americký biskup sa ospravedlnil za to, že označil Bidena za hlupáka