Tenhle zloděj se známým příslovím asi neřídí. Během měsíce kradl dvakrát ve stejné prodejně
Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Příslovím „dvakrát do stejné řeky nevstoupíš“ se neřídil 24letý muž z Bíliny. Ten si na sklonku roku 2022 jako objekt svého zájmu vybral prodejnu smíšeného zboží v Bílině. Rozbil zde dvoje skleněné dveře a vzniklým otvorem se protáhl dovnitř. Zde pak bral, co mu přišlo pod ruku, například cigarety, tabák, láhev alkoholu a brambůrky. Z místa pak utekl.

Policisté po oznámení případu rozjeli šetření ke zjištění pachatele a kriminalistický technik zajistil na místě stopy. Policisté následně vytipovali osobu, která by mohla mít krádež na svědomí. Než však došlo k jeho zadržení, známý zloděj to nevydržel a měsíc po první krádeži se vrátil do stejného objektu znovu. Použil již osvědčený způsob, kterým se do prodejny vloupal napoprvé. Tentokrát se opět zaměřil na tabák a alkohol.

"Jelikož již měli policisté zloděje zmapovaného, shlédli záznamy z kamer umístěných na cestě od prodejny do místa zlodějova bydliště. Na záznamech je vidět maskovací finta, kdy se mladý muž po cestě z lupu několikrát převléknul. Zřejmě, aby zmátl policisty. Tentokrát už šli policisté najisto a druhý den se pachatel na policejním oddělení k oběma krádežím se škodou přes 40 tisíc korun doznal. V případě uznání viny před soudem mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru