Spojte se s námi


Fotbal

Musím se zklidnit při útočení, risk v defenzivě si mohu dovolit, říká Coufal

West Ham spolu s Tomáše Součkem a Vladimírem Coufalem čekají dva klíčové měsíce, během kterých se může dostat z boje o záchranu do klidného středu tabulky. Druhý zmíněný již není stabilním členem sestavy, o čemž se rozpovídal pro Sky Sports.

Publikováno

dne

West Ham spolu s Tomáše Součkem a Vladimírem Coufalem čekají dva klíčové měsíce, během kterých se může dostat z boje o záchranu do klidného středu tabulky. Druhý zmíněný již není stabilním členem sestavy, o čemž se rozpovídal pro Sky Sports.

Výkony Vladimíra Coufala jdou od přestupu do West Hamu bohužel sezónu co sezónu dolů. V té první byl jednou z hlavních hvězd týmu při cestě za šestým místem v lize. Ve druhé sice byl stále členem základní jedenáctky, ale s jeho výkony už to tak oslnivé nebylo. A letos balancuje mezi základem a lavičkou.

S letošním postavením Coufala v kádru Hammers souvisí ztráta jeho rychlosti a dynamiky. Pryč je i jeho produktivita, doposud si nepřipsal jedinou asistenci, gól za West Ham stejně jako v dosavadních dvou ročnících též nevsítil.

„Myslím, že musím zapracovat na klidu ve finální třetině hřiště. Když útočím, nejsem tak klidný, jak bych chtěl být,“ řekl Coufal v rozhovoru pro Sky Sports.

A neklid je opravdu znát. Zatímco v první sezóně po přestupu byl se sedmi asistencemi považován za jednoho z nejlepších beků, loni přihrál na pět branek, letos mu svítí v kolonce asistencí nula.

Ani defenzivní stránka Coufalových výkonů není dobrá. Jak bylo zmíněno, předchozí ročníky jeho deficit v obraně kompenzovala ofenzivní nadstavba, jenže letos se reprezentační obránce nemá o co opřít.

„Některé mé zákroky v defenzivě jsou velmi riskantní. To si ale mohu dovolit, jelikož je to moje domácí polovina hřiště,“ pokračoval bývalý hráč Slovanu Liberec či Slavie.

Pracovitého beka zbrzdila loňská operace třísla. Kvůli ní vynechal pět ligových kol a hlavně baráž o mistrovství světa v Kataru. Od definitivního uzdravení se nedokázal vrátit do své pohody, kterou vyčníval mezi ostatními před operací.

Přesto nikdy nic nevypustil a s West Hamem se probil až do semifinále Evropské ligy. V lize Hammers uhájili sedmou příčku zaručující Evropskou konferenční ligu. Bojovník to byl už v české lize.

„Rok zpět jsem hodně bojoval, špatně jsem se hýbal, téměř jsem nemohl běhat. Každé ráno jsem bral prášky, abych vstal z postele,“ dodal Coufal.

Zdroje: Sky Sports, Premier League

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.