Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie pronásledovala hledané vozidlo. Spolujezdec za jízdy vyhazoval skleněné lahve

Dramatický případ řešili na konci ledna jihočeští policisté. Několik kilometrů pronásledovali vozidlo, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Řidič odmítal zastavit a jeho spolujezdec začal vyhazoval za jízdy z auta skleněné lahve. Podle policie mají oba na svědomí trestnou činnost v Německu.

Událost se stala na konci ledna, kdy chtěli policisté zkontrolovat modré BMW, které projíždělo Kamenným Újezdem. Podle informací z operačního střediska bylo ale po autě vyhlášeno celostátní pátrání kvůli možné trestné činnosti na Strakonicku, policisté proto chtěli vůz zastavit. „Řidič nereagoval a pokračoval vysokou rychlostí směrem na Český Krumlov. Policisté se za ním okamžitě vydali. Během pronásledování, kdy použili výstražné zvukové zařízení, se jim podařilo vozidlo předjet, opakovaně dávali řidiči výzvu k zastavení, ten však vůbec nereagoval a opět začal policistům ujíždět,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Pronásledování pokračovalo až do Českého Krumlova a směrem na Lipno nad Vltavou. Před obcí Kájov začal spolujezdec z pronásledovaného vozu vyhazovat na policejní auto skleněné lahve. „Nejprve láhve házel přímo na auto, pak je rozbíjel o zem. Pravděpodobně chtěl na policejním vozidle poškodit pneumatiky. Paradoxně právě jejich vozidlo, ve kterém ujížděli, náhle dostalo defekt pravého předního kola, který jim znemožnil pokračovat v další jízdě," dodala Schwarzová.

Následně se oba muže cizí státní příslušnosti podařilo zadržet. Protože mají podle policie s největší pravděpodobností na svědomí trestnou činnost v Německu, budou případ řešit němečtí policisté. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, pronásledování, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pronásledovala hledané vozidlo. Spolujezdec za jízdy vyhazoval skleněné lahve  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.