Nejsilnější muž světa si většinu jídel připravuje sám. Týdenní nákup ho vyjde v přepočtu na 13 000 korun

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Brian Shaw
Zdroj: Paula R. Lively from Zanesville, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Brian Shaw je podle svých výkonů v několika soutěžích nejsilnějším mužem na celém světě. Poprvé se ukázal na silové soutěži v roce 2005 a od té doby sbírá úspěch za úspěchem. Nedávno oznámil, že se bude účastnit i letošní soutěže WSM, která se má konat od 18. do 23. dubna 2023 v Myrtle Beach.

Pokud by se mu podařilo zvítězit, šlo by již o pátý titul v řadě. Nejsilnější muž světa během svého tréninku běžně zvedá činky se závažím o téměř 500 kilogramech. Během soutěží ale dokázal, že je schopný utáhnout i auto, které váží dvakrát tolik, uvádí Men’s Journal.

Není se čemu divit, že tento silák a sportovec potřebuje kromě denní dávky posilování také pořádný příjem kalorií. Mnozí si dovedou představit, že jeho jídelníček bude opravdu bohatý, přesto ale počet kalorií, které denně přijímá, většinu z vás možná zaskočí.

Až 17 000 kalorií denně

Měří téměř 2 metry, váží bezmála 200 kilogramů. Denně spořádá mezi 12 000 až 17 000 kalorií. Zdravý třicetiletý muž s váhou kolem 90 kilogramů by ale přijmout asi 2500 kalorií denně.

Ve videu na YouTube před časem fanoušky překvapil tím, že nakoupit jídlo jenom pro něj na celý týden stojí více než 600 dolarů, což je v přepočtu přibližně 13 000 korun. Bývalý boxer a Brianův kamarád Eddie Hall se pak s nákupem pochlubil na sociálních sítích, kde lidé nevěřili svým očím.

„17 000 kalorií na den? Pane bože,“ napsal nevěřícně jeden, zatímco další s úsměvem podotkl: „Velký muž jednoduše potřebuje velký příjem kalorií.“ Podle serveru Eat This je Brian Shaw nejen strongman, ale také vynikající kuchař. Většinu jídel si tak připravuje sám.

Přes 1000 kalorií jenom na snídani

Typický Brianův jídelníček někoho možná uchvátí. Už na snídani si totiž silák dává téměř polovinu toho, co by snědl normální člověk za den. Hned poté, co sní snídani o kalorickém příjmu 1200 kalorií, dá si dopolední svačinu v hodnotě dalších 1000 kalorií.

Příkladem oběda jsou těstoviny s masovou omáčkou. Porce, kterou Shaw sní, by ale nakrmila téměř celou rodinu. Po 3000 kaloriích k obědu následuje dezert, po pár hodinách odpolední svačina, potom první večeře, druhá večeře a nakonec ještě noční svačinka.

Shaw si zakládá především na tom, aby jeho jídla obsahovala hodně masa, nešetří ale ani zeleninou a ovocem. Snídaně pak má rád obvykle sladké. Zdravý jídelníček mu nedělá hlavu, jeho noční svačinka jsou kupříkladu dva hamburgery s velkou porcí hranolků.

Zdroj: Men’s Journal, Instagram, YouTube, Eat This

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články