VIDEO: Falešní policisté na dálnici D1 okradli řidiče o 150 tisíc. Policie hledá svědky

foto: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Dvojici rumunských řidičů okradli v lednu na 174. kilometru dálnice D1 muži, kteří se vydávali za policisty a přinutili je zastavit.

Dvojice rumunských řidičů jela z Británie v pátek 20. ledna kolem půl desáté večer po dálnici D1. Na 174. kilometru v katastru obce Říčky řidič dodávky Mercedes reagoval na modrá výstražná světla předjíždějící dodávky značky VW a zastavil v odstavném pruhu. Jak popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek, z vozidla s pravděpodobně rakouskou registrační značkou vystoupili tři civilisté a sdělili, že se jedná o rutinní kontrolu. Hovořili anglicky a jeden z nich měl za pasem pistoli. Při kontrole šoférů ale pachatelé odcizili z kapsy jednoho z rumunských řidičů finanční hotovost v eurech a librách celkem za téměř 150 tisíc korun. Dva z násilníků pak nastoupili do zastaveného vozidla a odjeli. Třetí je následoval v jejich původní dodávce VW. Přepadení muži pak doběhli k blízké SOS hlásce tísňového volání a případ oznámili policistům. Ti během vyšetřování zjistili, že pachatelé s dodávkou Mercedes opustili dálnici na sjezdu v Ostrovačicích a vůz odstavili poblíž Veverských Knínic. Kriminalisté se domnívají, že vozidlo pachatelů se mohlo v danou dobu pohybovat jak Ostrovačicemi, tak i Veverskými Knínicemi. Jeho pohyb mohly zaznamenat kamery bezpečnostních systémů či kamery některého z projíždějících vozidel. „Případné informace k incidentu na dálnici či pohybu dvojice dodávek můžete sdělit kriminalistům na policejní tísňovou linku 158. Policie děkuje za spolupráci,“ doplnil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.