Platforma MGM+ se nedávno pochlubila zbrusu novým trailerem na slibně vyhlížející špionážní seriál A Spy Among Friends, ve kterém se v hlavních rolích objeví hvězdy Damian Lewis a Guy Pearce. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na Kima Philbyho (Pearce) a Nicholase Elliotta (Lewis), dva zkušené britské špehy, kteří jsou zároveň už dlouhých 30 let dobrými přáteli. Ovšem jelikož se západní svět ocitl ve studené válce se Sovětským svazem, jejich služby budou opět potřeba. A i přestože si Nicholas myslí, že svého bracha zná velice dobře, brzy odhalí šokující tajemství, které řádně zatřese nejenom s ním, ale i lidmi kolem něj. Jak se zdá, z Philbyho se vyklubal dvojitý agent, který delší dobu donášel informace o plánech západních zemí Sovětskému svazu. 

Philby tak ztratí důvěru nejenom svého přítele a své vlastní vlády, ale taktéž se z něho stane jeden z nejznámějších britských zrádců v historii. On sám se však jako zrádce necítí. Jaká ale byla jeho motivace k tomu, aby zradil svou vlastní zemi? Na to bude muset Nicholas přijít.

A i přestože se mu nechce vyrazit do boje proti muži, kterého celá desetiletí považoval za dobrého přítele, nakonec nebude mít na výběr. Obzvlášť vzhledem k faktu, že ho k tomu vybízí i lidé kolem něj. Jak je ale podle traileru zřejmé, věci zas tak hladce nepůjdou. Jak nakonec tento spor mezi dvěma přáteli a špiony nakonec dopadne? Seriál tak bude adaptací stejnojmenné knihy, kterou v roce 2014 napsal Ben Macintyre.

O režii jednotlivých epizod se postaral Nick Murphy, který v minulosti pracoval na seriálech jako The Hot Zone, Vánoční koleda a Poslední království. O scénář se postaral Alexander Cary, který patřil mezi hlavní scenáristy pro slavný seriál Ve jménu vlasti (Homeland).

Dále se dočkáme herců jako Adrian Edmondson, Anna Maxwell Martin, Stephen Kunken, Karel Roden, Anastasia Hille, Nick Murphy a Monika Gossmann.

Oficiální premiéra na MGM+ je stanovená na 12. 3. 2023.