Při lednových nehodách zemřeli na Vysočině tři lidé

Foto: ZZS Kraje Vysočina

KRAJ VYSOČINA – Dva řidiči a jedna cyklistka v lednu tragicky zahynuli na silnicích Vysočiny. Řidič na Jihlavsku nepřežil náraz do stromu, další na Havlíčkobrodsku srážku s kamionem, cyklistka na Třebíčsku zemřela po střetu s osobním vozidlem. Celkem šetřili policisté na Vysočině 374 dopravních nehod.

První tragická nehoda se stala v úterý 3. ledna kolem půl jedné odpoledne nedaleko obce Kozlov na Jihlavsku. „Řidič osobního vozidla jel od obce Vysoké Studnice směrem na Jihlavu. Při jízdě levotočivou zatáčkou se z nezjištěných příčin plně nevěnoval řízení a najel svou přední částí vozidla na svodidlo. Poté se vozidlo přetočilo na pravý bok, kde střechou narazilo do stromu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Řidič na místě zemřel.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

K druhé tragické nehodě došlo v pátek 13. ledna před sedmou hodinou ráno mezi obcemi Budišov a Nárameč na Třebíčsku. „Řidička osobního vozidla Škoda Octavia z dosud nezjištěných příčin vybočila ze svého jízdního pruhu do protisměru a čelně se střetla s cyklistkou,“ sdělila mluvčí. Cyklistka na následky zranění při převozu do nemocnice zemřela.

Tragickou lednovou bilanci završila v pondělí 30. ledna nehoda na Havlíčkobrodsku. Stala se krátce po třinácté hodině odpoledne na silnici 1/38 u obce Habry. Řidič osobního auta dostal při předjíždění na zasněžené vozovce smyk a přejel do protisměru, kde zrovna projížděl kamion. „Došlo k čelnímu střetu vozidel. Při dopravní nehodě se řidič osobního vozidla těžce zranil a na následky zranění při převozu do nemocnice zemřel,“ dodala Dana Čírtková.

Kromě tří úmrtí měly lednové nehody za následek šest těžce a stovku lehce zraněných. Hmotná škoda na vozidlech a dalším majetku přesáhla částku 30 milionů korun. Hlavními příčinami nehod byl nesprávný způsob jízdy (102 nehod), nepřiměřená rychlost (89 nehod), nedání přednosti v jízdě (13 nehod), alkohol (9 nehod) a v neposlední řadě nesprávné předjíždění (6 nehod).