Jak opravit stolek? Naučte se to na kurzu!

Starý nábytek nemusí končit jako odpad. / Ilustrační foto

PRAHA – Napadlo vás někdy, že byste si mohli sami opravit rozbitou židli? Zdědili jste krásný noční stolek, ale šikovné ruce na jeho renovaci jsou daleko a do sběrného dvora se vám nechce? Přihlaste se na kurz oprav drobného nábytku!

Na vypsání kurzů, které lidem rozšíří možnosti zacházení se starým či rozbitým nábytkem, se Magistrát hlavního města Prahy domluvil se Střední odbornou školou Jarov. „Chceme lidi přimět předcházet vzniku odpadu a starat se vlastními silami o to, aby předměty v jejich domácnostech zůstaly funkční,“ říká náměstkyně primátora Jana Plamínková. Jarovská střední odborná škola pro kurzy poskytne plně vybavenou dílnu i odborný dohled zkušeného truhláře z řad vlastních učitelů. Rozsah kurzu je osm hodin a koná se vždy v sobotu od 8:30 do 16:30 hodin. Termíny jsou: 25. února, 25 března, 22. dubna, 27. května a 24. června 2023. Cena kurzu je 700 Kč, v ceně je zahrnut materiál a nářadí, rady a podpora truhláře. Registrace se přijímají na adrese: andrlik@skolajarov.cz. Veškeré informace jsou k dispozici na: RE-USE na školách – Střední odborná škola Jarov (skolajarov.cz)

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Účastníci se na kurzu naučí základní postupy při práci se dřevem a při jeho renovaci. Na kurz je vhodné si přinést jeden menší kus dýhovaného či masivního nábytku, jako jsou židle, noční stolky, stoličky, konferenční stolky nebo poličky, který se bude renovovat.