Sportovní divize společnosti Electronic Arts podepsala smlouvu s dvojnásobným mistrem světa Maxem Verstappenem. Jezdec týmu Oracle Red Bull Racing bude spolupracovat s EA Sports na tvorbě obsahu napříč jejím portfoliem. EA ho navíc bude sponzorovat, logo vydavatele se objeví na jeho helmě během celé nadcházející sezóny, jež začíná v březnu.

Andrea Hopelain, viceprezidentka pro značku EA Sports Racing, řekla: „Max je houževnatý jezdec a skutečný šampion, který hluboce miluje hraní a videohry. Jsme nadšeni, že s ním můžeme spolupracovat jako s jedním z nejlepších sportovců na světě a přivést více fanoušků k zážitkům z našich závodních her.“

Verstappen k tomu dodal: „Ať už jde o hraní her s přáteli, nebo o udržování soutěživosti mimo závodní dráhu, EA Sports byla vždy velkou součástí mého života. EA Sports je ikonou pro mnoho milionů fanoušků a já jsem hrdý na to, že ji budu reprezentovat v sezóně 2023.“

Připomeňme, že studio Codemasters, které patří pod Electronic Arts, má práva na F1 do roku 2025 s opcí na prodloužení do let 2026 a 2027. Poslední díl pod názvem F1 22 vyšel loni v létě. Brzy by měl být představený letošní díl.

Red Bull dnes v New Yorku představil monopost RB19, kterým hodlá obhájit konstruktérský titul z minulé sezóny a Max přidat třetí titul. Red Bull rovněž prozradil, že od roku 2026 spojí síly s Fordem, jenž se vrací do Formule 1 jako dodavatel motorů.