Špatná zpráva pro všechny počítačové hráče, co netrpělivě očekávají The Last of Us Part 1. Studio Naughty Dog oznámilo mírný odklad. Remake úspěšné akční adventury nevyjde 3. 3, ale 28. 3. 2023.

Několik dalších týdnů autorům umožní zajistit, aby PC verze The Last of Us Part 1 odpovídala standardům studia Naughty Dog i hráčů. Vývojáři jsou rádi, že mohou hru uvést na novou platformu a oslovit nové hráče pomocí nezapomenutelného příběhu o přežití Joela a Ellie.

Podle The Last of Us byl natočen seriál, běží na HBO Max a je nesmírně populární. Dokonce nakopl prodeje remasteru pro PS4 a remaku pro PS5.

Odklad znamená, že PC verze vyjde až po zmíněném seriálu. Poslední díl první řady bude mít premiéru v neděli 12. 3., respektive v pondělí 13. 3.

PC verze The Last of Us Part 1 se bude prodávat na Steamu a Epic Games Store za 60 eur (cca 1425 Kč). Hardwarové nároky zatím odhaleny nebyly.

„Ve zpustošené civilizaci, kde řádí nakažení a otrlí přeživší, je unavený hlavní hrdina Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z vojenské karanténní oblasti. Jenže to, co původně vypadá na jednoduchou prácičku, se brzy změní v brutální cestu napříč celou zemí,“ láká popisek na dobrodružství.

PC verze remaku obsahuje kompletní příběh hry The Last of Us pro jednoho hráče a prequelovou kapitolu Left Behind, která popisuje události, jež navždy změnily životy Ellie a její nejlepší kamarádky Riley.