TOPlist

Špičková Sony Xperia 1 V na první fotografii. Jaké změny přinese?

sony xperia 1 iv recenze
  • Máme fotografii zad chystané Xperie 1 V, budoucí japonské vlajkové lodě
  • Ponechá si trojitý fotoaparát, avšak ochuzený o ToF senzor a laserové ostření

Přestože smartphony od Sony netrhají prodejní rekordy, japonská firma se jejich výroby nevzdává. Pro první polovinu letošního roku chystá novou vlajku Xperia 1 V, která přinese několik mezigeneračních vylepšení. Na internetu se objevila její první fotografie.

Sony
První uniklá fotografie chystaného top modelu Sony Xperia 1 V

Podle snímku zad nebude Sony vymýšlet žádné designové speciality a vycházet bude z minulých generací. Zadní stranu má opět okupovat oválný ostrůvek se třemi čočkami, které se ale oproti Xperii 1 IV zdají být o něco větší. Součástí modulu se má nově stát přisvětlovací LED (která stála minule mimo), oželet naopak budeme muset ToF senzor a laserové ostření. Spodní fotoaparát bude opět periskopický, tudíž se můžeme těšit na větší míru optického přiblížení. Použity prý budou opět čočky Zeiss T* s antireflexním povrchem.

Uvnitř Xperie 1 V bude tikat Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Doufáme, že se čipset podaří uchladit lépe než u minulé generace, která trpěla nadměrným přehříváním. Moc nadějí v této oblasti nevzbuzuje spekulace, že Xperia 1 V bude nejtenčí smartphone s tímto SoC.

Xperia 1 V by mohla být představena už na konci února v rámci veletrhu MWC, avšak příliš bychom na tento termín nevsázeli – předchůdce totiž měl premiéru až v květnu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku