TOPlist

Tecno plánuje vlastní skládačku. Má se Samsung obávat?

tecno phantom v hero
  • V segmentu ohebných smartphonů brzy přibyde nový vyzyvatel
  • Tecno Phantom Vision V se objevil na prvních snímcích
  • Oficiálně představen by měl být koncem února

Trh s ohebnými telefony začíná být čím dál tím lukrativnější a kromě Samsungu se do vlastních skládaček pouští také Motorola, Huawei či Xiaomi. Podle snímků, které nyní kolují internetem, to ovšem vypadá, že by se do tohoto vcelku exkluzivního společenství rád přidal také menší čínský výrobce Tecno, který si pomalu dělá jméno také v našich končinách.

Už minulý měsíc se spekulovalo o ohebném zařízení ve stylu Galaxy Z Fold, na kterém má Tecno pracovat. Zatímco dříve se mluvilo především o konceptu, nyní se objevil pravděpodobně funkční prototyp. To by znamenalo, že Phantom Vision V, jak se zařízení nazývá, nemá tak daleko do finále vývoje.

Z fotografií lze vypozorovat vysoký a úzký design, který se blíží více Foldu od Samsungu než například Oppo Find N. Ve vnějším displeji se nachází malý průstřel pro selfie kameru, na protější straně je poté rozměrný modul se třemi fotoaparáty a LED přisvícením. Pokud jsou informace o datu uvedení pravdivé, mohlo by Tecno odhalit svou skládačku už tento měsíc, konkrétně se spekuluje o 28. únoru. To se kryje s konferencí MWC.

Autor článku Dominik Vlasák
Dominik Vlasák
Redaktor, cestovatel, fanoušek technologií, Star Wars a dobré kávy.

Kapitoly článku