Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jednatel zemědělské firmy z Českokrumlovska zpronevěřil přes 25 milionů korun

Policisté zaměření na hospodářskou kriminalitu obvinili muže z Českokrumlovska, že zpronevěřil zemědělské firmě, v níž dělal jednatele, 25,3 milionu korun. Sedmašedesátiletého muže stíhá policie na svobodě.

Muž v letech 2009 až 2015 jako jednatel jedné firmy z Českokrumlovska rozhodoval také o obchodní činnosti společnosti a nakládání s penězi. „Jak kriminalisté zjistili, vymyslel několik způsobů, jak se neoprávněně obohatit. Jako fyzická osoba vystupoval také jako osoba samostatně výdělečně činná, která jako dodavatel měla výše zmíněné společnosti s ručením omezeným fakturovat za dodávky zboží a služeb přesto, že k žádným dodávkám ve skutečnosti nedošlo," uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Jako jednatel odběratelské společnosti pak tyto faktury proplácel nebo nechal proplácet. Podle policie šlo o více než 80 faktur. Dalším podvodem bylo to, že firma, kde působil jako jednatel, zaměstnává lidi, kteří pro jiné společnosti vykonávali práce v zemědělství. Tyto práce a služby ale pak fakturoval jen pro sebe jako osobu samostatně výdělečně činnou.

„Opět se jednalo o desítky faktur. Obviněný ukončil v roce 2016 svoji funkci jednatele. Spolu s předáním funkce však nepředal současnému jednateli pokladnu se zůstatkem bezmála 800 tisíc korun a peníze si nechal," doplnila Schwarzová.

Škoda, kterou napáchal, přesáhla 25,37 milionu korun. Policie muže stíhá na svobodě.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, kriminalita, policie, podvod, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednatel zemědělské firmy z Českokrumlovska zpronevěřil přes 25 milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.