Komplikace na středočeských silnicích pátkem neskončily. V noci a v sobotu k ránu pozor na náledí!

Foto HZS SCK

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Vichr a popadané stromy zkomplikovaly řidičům provoz na několika středočeských silnicích a také na dálnici D10.

Na 36. kilometru dálnice ve směru na Prahu spadlo do vozovky vlivem silného větru několik stromů. Projet šlo jen levým pruhem. A tak se začaly tvořit kolony. Po 18 hodině hasiči a silničáři stromy odklidili a dálnice byla opět zcela průjezdná.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před silným větrem platí na většině území ČR až do soboty. V noci se očekávají přeháňky, které se postupně změní ve sněhové. V místech bez sněhové pokrývky se mohou na silnicích tvořit zmrazky a náledí. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost.

Stromy a větve napadaly také do elektrického vedení a 26 tisíc domácností se ocitlo bez proudu. Nejpostiženějším krajem se stalo Nymbursko, kde zůstalo bez elektřiny zhruba 8000 adres. Problémy postihly také obyvatele na Příbramsku, Kutnohorsku a Mělnicku. Energetici zatím neumí odhadnout, kdy se podaří dodávky obnovit.

 

Foto: HZS SCK