Konec „madlům lásky“! Na zúžení pasu existují cviky specificky navržené pro ženy

Fotografie: Depositphotos

Neexistuje žádné tajemství, jak dosáhnout štíhlejšího a pevnějšího těla. Zásadní je totiž cvičení a vyvážená strava.

Vyzkoušejte cviky, které vymodelují váš pas a boky. Cviky vám pomohou zbavit se nepoddajných tukových záhybů a dosáhnout pěkného pasu. Navrhované cviky na boky jsou velmi účinné, protože nejen posilují břišní svaly, ale také podporují metabolismus, takže rychleji spalujete tuky. Pokud jste si v průběhu let vypěstovali špatné stravovací návyky, které vedly k ukládání tuku v horní části těla, je čas jednat. Chcete-li zhubnout a spálit tuk ze zad, boků a břicha, stačí k dosažení úžasných výsledků kombinace diety a cvičení, říká fyzioterapeut Daniel Bubnis. Zde je 7 účinných cviků.

7 cviků pro štíhlejší záda

Tuk na zádech se často projevuje jako vybouleniny a může být doprovázen „madly lásky“ a vybouleným břichem. Hromadění tuku navíc podporují faktory, jako je hormonální nerovnováha způsobená špatným životním stylem a konzumací potravin bohatých na cukry a mastné kyseliny. Chcete-li posílit svůj metabolismus, spalovat kalorie a odbourávat břišní a zádový tuk, přinášíme vám sérii 7 cviků, které můžete provádět doma.

Dotýkání se země nataženýma nohama

Tento jednoduchý cvik procvičuje páteř a břišní pás. Provedení tohoto pohybu začněte ve stoji na podložce v tělocvičně. Poté spusťte záda dolů a udržujte jejich přirozený oblouk, dokud nepoložíte dlaně na podlahu. V této poloze vydržte 10 sekund a poté se vraťte do výchozí polohy. Proveďte 15 opakování, abyste procvičili svaly.

Provádění bočních ohybů

Pro dosažení plochého břicha a zpevnění zad a paží můžete zvolit boční náklony hrudníku. Pro větší intenzitu při cvičení si vezměte pár činek. Postavte se rovně s chodidly na šířku ramen. Položte pravou ruku za krk a proveďte řízený náklon na levý bok, přičemž zatněte břišní svaly. Poté vyměňte strany a proveďte stejný pohyb. Proveďte 20 opakování, abyste se zbavili boulí.

Provádění kliků

Kliky jsou velmi účinné při tvarování postavy a odbourávání tuku. Udělejte si dvě série po 10 klicích, mezi jednotlivými sériemi odpočívejte jednu minutu. Nemusíte provádět složité „mužské“ kliky. Klidně si zpočátku ulehčete práci ženskou verzí, abyste se necítili příliš demotivovaní, pokud vám to nepůjde, jak byste si představovali.

žena dělá kliky
Fotografie: Freepik

Prohnutí těla do oblouku

Při tomto cviku si lehněte na břicho a zvedněte trup tak, abyste rukama uchopili kotníky. Měli byste cítit stahování břišních svalů a hýždí. Nadechněte se na 40 sekund a poté vydechněte, abyste uvolnili svaly a vrátili se na břicho. Udělejte 3 až 5 sérií, abyste protáhli svaly.

Vyklenutí na břiše

Jedná se o velmi účinné cvičení, které podporuje dobrovolné stahování perinea, hýždí a břišních svalů. Lehněte si na břicho s rovnýma rukama a nohama. Pak zvedněte ramena a nohy současně a opřete se o břišní svaly. Vydržte 30 sekund a poté se vraťte do výchozí polohy. Proveďte 20 opakování.

Procvičování břišních svalů na fitness míči

Pilates nebo fitness míč může být velmi užitečný pro posílení svalů horní části těla. Lehněte si na míč a opřete se o spodní část břicha. Položte ruce za krk a spusťte hrudník. Postupně zvedejte trup a stahujte břišní svaly. Proveďte 15 opakování.

žena cvičí most
Fotografie: Freepik

Udělejte most

Most je vynikajícím cvikem pro zpevnění břicha a formování spodní části zad. Lehněte si na záda a pokrčte nohy. Pomocí rukou zvedejte boky a prohýbejte záda, abyste vytvořili jakýsi most. Pokud máte problémy se zády nebo nevysvětlitelné bolesti zad, poraďte se před cvičením se svým lékařem.

Zdroj: Healthline

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]