Odhady se naplnily. Připravované pokračování legendárního Gladiátora, které by měl opět natočit Ridley Scott, k nám skutečně dorazí až ke konci příštího roku. Server Deadline tak uvedl, že premiéra filmu byla stanovena na 22. 11. 2024.

Jelikož by se ale snímek už na gladiátorské zápasy zaměřovat neměl, můžeme zároveň počítat s tím, že „Gladiátor 2“ patrně nebude jeho oficiální název. A na co se vlastně můžeme těšit? Hlavní postavou se tentokrát stane již dospělý Lucius, syn Lucilly (Connie Nielsen) a synovec Commoda (Joaquin Phoenix), potomka římského císaře Marca Aurelia. Film by se tak měl odehrávat přibližně 20 let po událostech prvního dílu, přičemž Lucius by se měl vydat na jakousi cestu, aby mohl pokračovat v odkazu Maxima (Russell Crowe). Podrobnější informace o ději však zatím neznáme. 

Hlavní role se tak ujme Paul Mescal, který se objevil v seriálech jako The Deceived a Normální lidi. Obzvlášť mimořádný úspěch ale zaznamenal v dramatu All inclusive z minulého roku, díky němuž byl nominován v kategorii Nejlepší herec hned na několika významných filmových ceremoniálech. Natáčení by mělo patrně odstartovat někdy během letošního května. Do té doby bychom se snad mohli dočkat dalších informací.

Poté, co se rozneslo, že Scott chystá pokračování, tak samozřejmě mezi fanoušky začaly dohady o tom, zda se do něho vrátí i Russell Crowe jakožto Maximus. Ovšem asi před dvěma týdny se herec objevil v ranní show Fitzy a Wippa, kde prohlásil, že se na projektu vůbec nepodílí, tudíž s jeho návratem do slavné role bychom raději počítat neměli. 

Hlavním scenáristou se stal David Scarpa, který napsal také Scottův příští projekt, jímž bude historický velkofilm Napoleon s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. Vrací se taktéž kostýmní výtvarnice Janty Yates, která se Scottem pracovala i na prvním díle. Necháme se každopádně překvapit, kdo všechno se k výše zmíněnému Mescalovi nakonec připojí.