TIPY NA VÍKEND: Masopustní veselí, zabijačkové hody i výhled z majáku. Kde se pobavíte?
Začíná období masopustů. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Kam vyrazit o víkendu? Můžete si zajít do divadla, zasportovat si nebo se pěkně najíst na zabijačkové hody. Začínají také masopusty.

Mostecko

Na točně

4. 2. 2023 19:00, Městské divadlo v Mostě

  • Městské divadlo v Mostě přišlo v tomto roce s velkou novinkou. Oblíbený herec mosteckého souboru Tadeáš Horehleď uvede na malé scéně svou novou pravidelnou talk show s názvem Na točně. Čeká na Vás zábavný večer, během kterého budou představeni jeho tři pozoruhodní hosté. Dozvíte se o zajímavostech z jejich života či zajímavých příbězích nejen o divadle. Chybět nebude ani hudební vystoupení.
  • Vstupné: 150 Kč

Usmívání

3. 2. - 14. 5. 2023, Oblastní muzeum a galerie v Mostě

  • Přijďte se během pochmurného zimního období rozveselit na výstavu Pavla Matušky. Na nové výstavě v muzeau totiž uvidíte průřez jeho tvorbou kresleného humoru. Pan Matuška začal s publikováním kresleného humoru již v roce 1980 a od té doby je významným umělcem, který uspořádal více jak 100 výstav a za svou tvorbu získal několik prestižních ocenění z celého světa. Tato výstava Vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři.
  • Vstupné: základní 30 Kč, snížené 15 Kč

Teplicko

Zabijačka Mistra Málka na Doubravce

4. 2. 2023 10:00, Hrad Doubravka, Teplice

  • Milovníci českých tradic a zabíjačkových produktů si přijdou na své první únorovou sobotu na Doubravce, kde s úderem desáté hodiny začne zabijačka vyhlášeného Mistra Málka z Ústí nad Labem. Návštěvníky čeká ukázka poctivé řemeslné práce spojená s prodejem zabíjačkových výrobků. K mání budou jitrnice, jelítka, guláš, polévka, tlačenka, klobásy na grilu, ale i čerstvé vepřové maso.

Děčínsko

Závod Spartan

4. 2. 2023, Smetanovo nábřeží, Děčín

  • Sezóna 2023 populárních závodů Spartan započne v Děčíně. Bude se zde konat běžecký formát Winter Trail, dětský závod a vytrvalostní výzva Hurricane Heat. Nabitý program si užije každý sportovní nadšenec - dospělí běžci, děti, milovníci vytrvalostních výzev, ale i fanoušci.

Ústecko

Masopust v Zubrnicích

4. 2. 2023 9:30 - 15:00, Muzeum v přírodě Zubrnice

  • V sobotu si můžete v Zubrnicích užít masopustní veselí. Připraven je celodenní program pro celou rodinu s výstavou o historii masopustu i prodej tradičních masek. Těšit se můžete i na masopustní průvod masek obcí Zubrnice s folklorním souborem DYKYTA z Krásné Lípy. Ochutnáte jitrnice, jelítka i koláče. Návštěvníci v maskách vítáni.

Lounsko a Žatecko

Za vysvědčení na maják

4. 5. 2. 2023, 10:00, Žatec

  • Chmelový maják si na pololetní prázdniny přichystal překvapení. Od pátek do neděle je pěší výstup na Chmelový maják zdarma, a to pro děti v doprovodu dospělé osoby. Můžete najít také poklad v labyrintu z chmelových žoků, vyrobte si svojí tužku v Galerii Sladovna nebo navštívit klášterní zahradu a mini ZOO.
  • Vstupné: děti zdarma, dospělí 110 korun

Zabijačkové hody

4. 2. 2023, 8:00, Žatec

  • V sobotu se na Náměstí Svobody v Žatci konají Zabijačkové hody a Masopust. Program začíná už v 8 hodin. Nebude chybět středočeská hudba, flašinetář nebo divadelní představení pro děti.
  • Vstupné neuvedeno

Karlovarsko

Divadelní hra Mikve

4. 2. 2023, 19:00, Cheb

  • Západočeské divadlo Cheb uvede v sobotu hru Mikve. Jedná se o drama ze života žen z ortodoxní židovské komunity.
  • Vstupné: 200 korun.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru