V 90. letech se zrodila upírská filmová série Subspecies, kterou si vzal po režisérský palec Ted Nicolaou. Nyní se však tato méně známá upířina vrací v podobě v prequelu jménem Blood Rise: Subspecies V, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. A pokud z něho dostanete chuť rozehrát Vampire: The Masquerade – Redemption, tak bychom se vám vůbec nedivili.

Příběh se zaměří na původ mocného upíra jménem Radu Vladislas (Anders Hove), jehož matkou byla démonická bytost a otcem zas vampýr. V noci jeho narození se ho ale zmocní skupina křižáků, kteří se rozhodnou, že z něho udělají bojovníka ve službách božích. Radu je tak vychován a vycvičen tajemným bratrstvem mnichů, aby přinesl smrt všem nepřátelům církve.

Jedné noci ale zavítá do hradu svého upírského otce, v němž se nachází vzácná relikvie jménem Krvavý kámen. Události z oné noci však nakonec způsobí, že vznešený Radu, který se jinak těšil velké úctě, přijme odkaz svého nemrtvého otce a stane se z něho mocný upír bez pána. Následně se tak vydává na dlouhou cestu plnou krve a násilí, která bude trvat celých 500 let.

Otázkou samozřejmě je, jak na jeho přeměnu zareagují služebníci boží, kteří přísahali, že zlikvidují každého služebníka tmy a temných mocí. A k čemu vlastně chce Radu výše zmíněný Krvavý kámen použít? To se holt budeme muset nechat překvapit. 

O scénář a režii se opět postaral Ted Nicolaou, který nám nadělil všechny předešlé filmy ze série.

Dále se můžeme těšit na herce jako Kevin Spirtas, Denice Duff, Stasa Nikolic, Marko Filipovic, Yulia Graut, Petar Arsic a Olivera Perunicic.

Snímek by měl premiérovat na Amazon Prime někdy během tohoto měsíce.