Americký Game Informer pokračuje v pokrytí remaku Resident Evil 4. Ve spolupráci s Capcomem z očekávané hry ukazuje 12 minut.

Video ukazuje několik kousků z páté kapitoly. V té hlavní hrdina Leon našel Ashley, společně se dostanou z kostela a přes hřbitov pokračují zpět do vesnice, kde se poprvé setkají s Luisem Serou. Následuje intenzivní přestřelka v chatě.

Ještě předtím ale můžeme vidět, jak se nůž postupně ničí, až se nakonec zlomí. Máme potvrzeno, že když protivníka střelíme do nohy, tak upadne a dojde i na nový typ nepřítele. Jmenuje se Brute a je to maniak s kravskou hlavou a kladivem.

Všimněte si vylepšení u Ashley, která je živější a dokáže pomoct. Leon v prostředí sbírá kousky pokladů a nachází rovněž modré letáky s vedlejšími úkoly. Kromě toho se objevuje také kupec se spoustou věcí k nákupu, od zbraní až po vylepšení.

Právě Brutovi se věnuje další video. To nabízí převážně záběry z vesnické části hry, kdy Leon používá různé zbraně, útoky zblízka a stealth. Předvedeni jsou nepřátelé a jejich agresivní útoky, včetně ikonického Chainsaw Mana. I tady můžeme vidět Luise Sera jako společníka.

Brute byl vytvořen až na samém konci vývoje remaku. Vývojáři při hraní cítili, že v některých částech hry by chtěli jiného nepřítele, silnějšího, odolnějšího nepřítele, jenž by se třeba oháněl něčím jako je kladivo. Z toho pak vznikla tahle postava, která nakonec dostala kravskou hlavu jako odkaz na Los Illuminados.

Resident Evil 4 Remake vyjde 24. 3. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a PlayStation 4. Xbox One verze oznámena není.