Následky silného větru: V Ústeckém kraji zůstávají tisíce lidí bez elektrické energie
Na elektrické vedení padaly stromy. Foto: Skupina ČEZ
Teplice

Ústecký kraj, ČR - Montéři poruchových čet pracují nyní na opravě 116 poruch na vedení vysokého napětí a na delších desítkách poruch na vedení nízkého napětí. Informují o tom energetici k sobotní 11. hodině.

Bez elektřiny je aktuálně 47 tisíc domácností. I nadále se daří toto číslo snižovat a připojovat tak zpět k síti stále více domácností. Nejvíce domácnostní zůstává bez elektřiny k kraji Zlínském, více jak 12 tisíc. Dále pak v Moravskoslezském kraji téměř 10 tisíc domácností a v kraji Královehradeckém přes 7 tisíc domácností. V kraji Středočeském zbývá připojit 4 tisíce domácností. "Situace se uklidňuje v kraji Libereckém, zde čeká na obnovení dodávky 3 tisíce domácností, v kraji Ústeckém pak 1500 domácností," vypočítává dále mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

"Jsme stále v terénu, pracujeme na obnovení dodávky našim zákazníkům v co nejkratší možné době. Pomáhají nám i subdodavatelské firmy, posíleny jsou poruchové čety, tak pracovníci dispečinku i call centra," sdělila mluvčí společnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru