MojAndroid

Zdá sa, že Google chce povoliť natívne použitie smartfónu ako webkamery pre počítač či notebook. Počas pandémie koronavírusu mnohí museli kupovať webkamery pre možnosť práce z pohodlia domova. Existujú pritom aplikácie, ako napríklad DroidCam, ktoré umožňujú spraviť zo smartfónu webkameru. Preto poteší, že táto možnosť pravdepodobne príde natívne spolu s Androidom 14. Podobnú technológiu využíva aj konkurenčná spoločnosť Apple. Správu prináša web 9To5Google.

Smartfón ako náhrada za webkameru natívnym spôsobom

Mnohé notebooky aj dnes disponujú veľmi nekvalitnou kamerou. K stolovému počítaču si musíte dokúpiť príslušenstvo navyše. Pritom vám úplne stačí smartfón. Určite sa medzi vami nachádzajú takí, ktorí využívajú starší telefón ako náhradu za webkameru. Aj jeho slabší snímač je stále možno lepšou možnosťou, ako nejaké lacné príslušenstvo. Svoj pomerne nový mobil budete môcť po aktualizácii na pripravovaný operačný systém Android 14 použiť ako webkameru. Naznačuje to kód nachádzajúcich sa vo veľmi skorých vývojárskych verziách softvéru.

Continuity Camera na macOS Ventura
Continuity Camera na macOS Ventura | Zdroj: 9To5Google.com

Služba má byť nazvaná “DeviceAsWebCam”. Podobný nápad mal aj Apple a priniesol funkciu s pomenovaním “Continuity Camera”. Android zariadenia, ktoré chcú využívať túto službu, musia podľa slov portálu Android Central podporovať štandard UVC (USB video class). Ide teda o skvelé správy pre tých, ktorí sa zvyknú zúčastňovať online konferencií. Uvidíme, či sa funkcia dostane aj do stabilnej verzie operačného systému Android 14 a ako to bude vyzerať s jej nasadením u jednotlivých značiek.

Náš tip
Vlajkové lode vivo X90 a X90 Pro prichádzajú na globálny trh

4.2.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+