Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Od šedesátých let, kdy Ursula Andress ztvárnila Honey Ryderovou v první „bondovce“ Dr. No, se tzv. Bond girls drží určitého standardu krásy a snaží se mu v průběhu let přizpůsobovat. A to na herečky, které je ztvárňují, vyvíjí velký tlak. Nyní, téměř 50 let po své roli Bond girl ve filmu Muž se zlatou zbraní z roku 1974, se švédská herečka Britt Ekland podělila o to, co všechno musela podstoupit, aby vypadala „tím správným způsobem“.

-reklama-


V nedávném rozhovoru pro britský časopis Platinum 78letá Ekland uvedla, že má pocit, že si plastickými operacemi zničila obličej. Ekland bylo 25 let, když se objevila ve filmu Muž se zlatou zbraní jako Bond girl Mary Goodnight. „Být Bond girl byl v mnoha ohledech obrovský dar, který budu mít navždy,“ řekla herečka v rozhovoru pro Platinum a dodala: „Poskytlo mi to jen samou radost.“ Tlak na to, aby si udržela svůj vzhled v Hollywoodu, jí však přinesl i něco jiného.

Herečka prozradila, že ve svých padesáti letech podstoupila plastickou operaci, přičemž konkrétně zvětšení rtů označila za největší chybu svého života. „Zničilo to můj vzhled a zničilo mi to obličej,“ uvedla Ekland a tvrdí, že pařížský chirurg, který jí provedl zvětšení rtů, ji použil jako objekt experimentu a zničil jí při něm rty. Namísto procedury, kterou po konzultaci očekávala, jí lékař aplikoval Artecoll, který popsal jej jako „nový přelomový materiál“. Ačkoli se Artecoll stal v 90. letech v některých částech světa jako injekce do rtů populární, v USA nebyl nikdy schválen k použití kvůli mnoha hlášeným komplikacím. 

„Dlouho jsem nemohla hrát v televizi ani ve filmu. Musela jsem žít s tím, že noviny otiskly mé příšerné fotky,“ řekla Ekland. Poté byla nucena podstoupit bolestivé kortikosteroidní injekce, aby se pokusila zvrátit poškození rtů a „rozpustit“ Artecoll, s výsledky však nebyla spokojená. Nakonec si uvědomila, že plastická operace její situaci nezmění. „Nedostanu více rolí, ani nebudu vypadat lépe. Jsem taková, jaká jsem, a lidé to musí přijmout,“ řekla v roce 2020 v rozhovoru pro Good Morning Britain. 

Dnes Ekland říká: „Když se podívám na své fotografie předtím, než jsem si to nechala udělat, vypadala jsem velmi dobře. Teď už to vidím, ale tehdy jsem to vidět nemohla. Stárnutí potká každého. Je zbytečné si na to stěžovat nebo si přát, abyste se mohli změnit.“

Zdroje: Daily Mail, Platinum

-reklama-